2 Σεπτεμβρίου 2014

Testing Air Jordan XX9

Ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα παπούτσια της φετινής χρονιάς είναι το 29ο παπούτσι της επίσημης σειράς Jordan. Το Air Jordan XX9 είναι και αυτό μια δημιουργία του Tinker Hatfield και παρουσιάστηκε επισήμως στο κοινό τον Απρίλιο σε μια εκδήλωση που έλαβε χώρα στη Νέα Υόρκη. Επισήμως φορέθηκε από τον Russell Westbrook των Thunder κατά τη διάρκεια των τελευταίων Play Offs. Το νεότερο μοντέλο Jordan διαθέτει μια νέα κατασκευαστική καινοτομία ενώ έχει διατηρήσει μερικές από τις καινοτομίες του προκατόχου του.
Το Air Jordan XX9 έχει διατηρήσει τη μινιμαλιστική σιλουέτα του προγόνου με μια όμως σημαντική διαφορά. Το επάνω τμήμα - κέλυφος - του παπουτσιού είναι κατασκευασμένο από ύφασμα (woven) υψηλής ποιότητας και αντοχής. Η ιδέα πίσω από την καινοτόμο αυτή εφαρμογή προέρχεται, σύμφωνα με τον Hatfield, από τους αερόσακους των αυτοκινήτων και δεν φαίνεται να έχει κάποια σχέση με το γνωστό σε όλους μας Flyknit που ανέπτυξε η Nike. Το woven υλικό μπορεί να περιορίζει κατά πολύ τον αερισμό του μοντέλου, δίνει όμως τη δυνατότητα για απεριόριστες ποιοτικές και λεπτομερείς "εκτυπώσεις" εικόνων πάνω σε αυτό. Επίσης, χρησιμοποιείται η τεχνολογία Flight Web, ένα είδος ενισχυμένων Flywire καλωδίων τα οποία μέσω ειδικών καναλιών "περνούν" μέσα από το υφασμάτινο κέλυφος. Για αντικραδασμικό σύστημα διατηρήθηκε η τεχνολογία Flight Plate που πρωτοεμφανίστηκε στο Air Jordan XX8 με δύο όμως σημαντικές διαφορές. Τοποθετήθηκε μια μικρή γέφυρα που ενώνει το μπροστά με το πίσω μέρος με στόχο να εξομαλυνθεί η μετάβαση του ποδιού κατά την κίνηση ενώ αφαιρέθηκε ο θύλακας Zoom που υπήρχε στη φτέρνα.
Το Air Jordan XX9 αναμένεται να κυκλοφορήσει το προσεχές Σαββατοκύριακο και αυτό το κάνει ιδιαιτέρως ξεχωριστό καθώς η Jordan Brand συνήθιζε να κυκλοφορεί το επίσημο μοντέλο της κατά τις μέρες που διεξαγόταν το All Star Game. Στην Αμερική δεν είναι λίγοι οι ιντερνετικοί τύποι που ήδη προμηθεύτηκαν το νέο Jordan ΧΧ9 και ανέλαβαν να το αξιολογήσουν όσο πιο αντικειμενικά γίνεται. Θα διαπιστώσετε και στα παρακάτω βίντεο ότι το ύφασμα είναι ιδιαιτέρως ποιοτικό και προσεγμένο, ενώ αχίλλειος φτέρνα του αναδεικνύεται ο τομέας της αναπνευσιμότητας. Το μοντέλο θα έχει λίγο χαμηλότερη τιμή από το XX8 και θα κυκλοφορήσει αρχικά σε δύο χρωματισμούς με περισσότερους να ακολουθούν το επόμενο διάστημα.