1 Αυγούστου 2014

Testing Nike Hyperdunk 2014

Το έκτο μοντέλο της σειράς Hyperdunk είναι πλέον γεγονός. Αποτελεί τη συνέχεια της πιο επιτυχημένης σειράς μπασκετικών παπουτσιών της Nike, εξαιρουμένων αυτών που αποτελούν προσωπικές σειρές ορισμένων παιχτών της (Kobe, LeBron, KD κτλ). Το πρώτο Hyperdunk παπούτσι κυκλοφόρησε το 2008 και το λάνσαρε ο Kobe Bryant, ενώ το φετινό ανέλαβαν να προωθήσουν οι Kyrie Irving και Paul George.
Το νεότερο Hyperdunk διαθέτει λίγο πολύ ότι και τα προηγούμενα πέντε μοντέλα της σειράς. Το κέλυφος του παπουτσιού είναι συνδυασμός Hyperfuse mesh και Flywire υλικών ακριβώς όπως ήταν και σε εκείνο του 2013. Ως βασικό σύστημα για την απορρόφηση των κραδασμών αξιοποιείται το υλικό Lunarlon το οποίο χρησιμοποιείται σε ανάλογη ποσότητα και ακριβώς στα ίδια στρατηγικά σημεία (φτέρνα και μπροστά τμήμα), όπως συνέβη και με τα προηγούμενα Hyperdunk. Μεγάλη και εμφανής αλλαγή εντοπίζεται και στη χάραξη της εξωτερικής σόλας που φαίνεται να έχει αντλήσει έμπνευση από το Nike Kobe 9. Σχεδιαστικά θυμίζει το μοντέλο που κυκλοφόρησε το 2013, όμως έχει μερικές σχεδιαστικές διαφορές. Η πιο εμφανής διαφορά είναι τα καλώδια Flywire που αυτή τη φορά είναι κρυμμένα στο "σώμα" του παπουτσιού. Μια ακόμη διαφορά είναι η απομάκρυνση του περίεργου "ακορντεόν" σχεδίου στη φτέρνα και η αντικατάστασή του από ένα διακριτικό και μικρό heel cap.
Στην Αμερική προμηθεύτηκαν πολύ νωρίτερα το Hyperdunk 2014 και αρκετοί είναι αυτοί που ήδη το δοκίμασαν και το αξιολόγησαν. Στα τρία βιντεάκια που ακολουθούν καταγράφονται ορισμένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του μοντέλου καθώς επίσης τα θετικά και τα αρνητικά σημεία του. Όπως θα διαπιστώσετε και εσείς το παρόν παπούτσι δε διαφέρει ουσιαστικά σε επιδόσεις από τον προκάτοχό του, με τις μοναδικές διαφορές να επικεντρώνονται στην εμφάνισή του. Το Nike Hyperdunk 2014 κυκλοφορεί από το προηγούμενο μήνα στην Ελληνική αγορά και σε αρκετά προσιτή τιμή.