30 Απριλίου 2014

Nike Zoom Soldier VII

Ποιος θα το περίμενε ότι ο King James για τη φετινή αγωνιστική περίοδο θα προτιμούσε περισσότερο να φορά παπούτσι της σειράς Soldier απ' το ενδέκατο μπασκετικό της επίσημης σειράς LeBron. Αν και το LeBron XI σπάει κάθε ρεκόρ πωλήσεων και γνωρίζει επιτυχία ανάλογη με κείνη του Air Jordan XI, εντούτοις ο αθλητής των Miami Heat ελέω προβλημάτων με το πέλμα του προτίμησε να δέσει τα κορδόνια του Nike Zoom Soldier VII. Το έβδομο Soldier ίσως και να έχει φορεθεί περισσότερο από κάθε προηγούμενο μπασκετικό της συγκεκριμένης σειράς ακόμη και απ' τα πρώτα τρία μοντέλα Soldier. Το ZS VII είναι σχετικά νέο καθώς ξεκίνησε να διατίθεται τον Ιούνιο του 2013 και όσο και αν σας φανεί περίεργο φορέθηκε για πρώτη φορά και μάλιστα σε επίσημο αγώνα από την Skylar Diggins, παίχτρια των Tulsa Shock του WNBA!
Τα τεχνολογικά του καλούδια είναι αρκετά και δε θα αφήσουν κανέναν παραπονεμένο. Το επάνω μέρος του παπουτσιού είναι εξ' ολοκλήρου κατασκευασμένο από Hyperfuse υλικό πρώτης γενιάς και είναι αρκετά σκληρότερο από το fuse που συναντάμε σε νεότερα μπασκετικά της εταιρείας. Δύο θύλακες Zoom Air έχουν τοποθετηθεί στη φτέρνα και στο έμπροσθεν μέρος της σόλας προσφέροντας έτσι μια ικανοποιητική απορρόφηση των κραδασμών. Το κέλυφος του Soldier έχει υποστεί ορισμένες μικρές τομές ώστε το παπούτσι να αναπνέει καλύτερα, όμως η εσωτερική του επένδυση εμποδίζει τη ροή αέρα. Το χαρακτηριστικό στραπ που έχει τοποθετηθεί βελτιώνει κατά πολύ το παρουσιαστικό του μοντέλου δε προσφέρει όμως κάποια επιπλέον υποστήριξη στο πόδι. Τέλος, η εξωτερική σόλα είναι αρκετά λεπτή και ελαστική και όποιος αποφασίσει να τα φορέσει σε ανοιχτά γήπεδα σίγουρα θα τη φθείρει πολύ γρήγορα.
Το σχέδιο του ΖS είναι αρκετά επιθετικό και έντονα δυναμικό. Αναμφισβήτητα το στραπ του αποτελεί το χαρακτηριστικότερο γνώρισμα όχι μόνο της παρούσας έκδοσης αλλά και ολόκληρης της σειράς Soldier, αφού σχεδόν όλα τα παπούτσια της διαθέτουν τουλάχιστον ένα ελαστικό ιμάντα με εξαίρεση το Soldier III που διέθετε δύο. Το μοντέλο έχει διατηρήσει πολλά από τα σχεδιαστικά στοιχεία του πέμπτου και έκτου μοντέλου Soldier, με σήμα κατατεθέν τους πλέον να αποτελεί το αρκετά μεγάλο λογότυπο του King που βρίσκεται πάνω στο ελαστικό στραπ. Βάση σχεδιασμού κάθε Soldier είναι το αντίστοιχο επίσημο Nike LeBron που έχει παρουσιαστεί για την αντίστοιχη περίοδο. Το ZS VII δε θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση γι' αυτό και τα τριγωνικά σχέδια που υπάρχουν σε αυτό παραπέμπουν σε διαμάντια ακριβώς όπως συμβαίνει και με το δέκατο LeBron. Επίσης, τα swoosh που υπήρχαν στο LeBron X διατηρήθηκαν στις θέσεις τους, με τη προσθήκη ακόμη ενός στη φτέρνα της εξωτερικής σόλας.
Το συγκεκριμένο πατούμενο δε φορέθηκε μόνο από τον ίδιο τον LeBron James. Οι DeAndre Jordan, Amare Stoudemire, Ty Lawson, Eric Bledsoe, Norris Cole είναι μερικοί από εκείνους που τα φόρεσαν για την αγωνιστική περίοδο 2013 - 2014. Από το περυσινό Ιούνιο που πρωτοπαρουσιάστηκε έως και σήμερα το ZS VII έχει εμφανιστεί κυριολεκτικά σε άπειρους χρωματικούς συνδυασμούς αρκετοί εκ των οποίων ήταν εντυπωσιακοί. Ομολογώ πως το Zoom Soldier VII δεν είχα σκοπό να το προσθέσω στη συλλογή μου, όμως βρέθηκε μπροστά μου εντελώς τυχαία και σε πάρα πολύ προσιτή τιμή και δε αντιστάθηκα. Σκέφτηκα ότι εφόσον το φορά ο LBJ σίγουρα κάτι καλό θα κρύβει και αποφάσισα να το αποκτήσω και δε το έχω μετανιώσει καθόλου. Ο χρωματισμός που βλέπετε στις φωτογραφίες έχει ιντερνετικά "βαφτιστεί" με το όνομα Deep Royal Blue και στη πραγματικότητα δείχνει πολύ καλύτερο. Όσοι επιθυμείτε μια οικονομική έκδοση ενός παπουτσιού LeBron σίγουρα το Soldier VII αποτελεί την ιδανικότερη λύση για σας.