30 Ιανουαρίου 2014

Testing Nike Zoom Crusader

Το Nike Zoom Crusader αποτελεί ένα από τα πιο υποτιμημένα μπασκετικά των τελευταίων χρόνων. Το συγκεκριμένο παπούτσι αν και δε φέρει την υπογραφή κάποιου παίχτη που έχει συνάψει συμφωνία με τη Nike εντούτοις θεωρείται από αρκετούς ως το παπούτσι του James Harden των Houston Rockets.
Το παπούτσι έχει εφοδιαστεί με αρκετά καλούδια από την Nike. Δύο ξεχωριστούς θύλακες Zoom Air στα συνήθη μέρη (μπροστά και πίσω), fuse υλικό για τη κατασκευή του επάνω μέρους μαζί με Flywire πρώτης γενιάς. Το περίεργο είναι ότι το Crusader δε διαθέτει γλώσσα αφού το εξωτερικό περίβλημα fuse περιβάλει κατά κάποιο τρόπο μια ελαστική κάλτσα. Όσο αφορά το σχεδιασμό του θα έλεγα ότι είναι αρκετά απλός για σημερινό παπούτσι μπάσκετ και θυμίζει μια πιο βελτιωμένη έκδοση του Nike Hyperfuse 2012 Low. Στα συν του η μεγάλη αναπνευσιμότητα αλλά το χαμηλό του ύψος χωρίς την κατάλληλη υποστήριξη στον αστράγαλο δε γνωρίζω κατά πόσο θα ενθουσιάσει όσους αναζητούν ένα οικονομικό μοντέλο με το swoosh σήμα.
Αν θέλετε ρίξτε μια ματιά στο βιντεάκι του Nightwing2303 σχετικά με τα συν και τα πλην του Nike Zoom Crusader ώστε να έχετε μια πιο ολοκληρωμένη άποψη γι' αυτό.