3 Αυγούστου 2013

Η τεχνολογία SprintWeb από την Adidas

Οι εταιρείες αθλητικών ειδών τα τελευταία χρόνια έχουν επιδοθεί σε ένα κυνήγι για την επίτευξη ολοένα και ελαφρύτερων παπουτσιών. Σε αυτό το "τρυπάκι" θα λέγαμε ότι κινείται και η Adidas αυτό το διάστημα με την νέα τεχνολογία SprintWeb, την οποία αξιοποιεί σε πολύ μεγάλο βαθμό.
To SprintWeb αποτελεί ένα ισχυρό συνθετικό υλικό που συνδέεται με νάϋλον (έχει συνολικό πάχος λιγότερο από 1mm) και χρησιμοποιεί η γερμανική εταιρεία σε όλα της τα μοντέλα πλέον κυρίως για τη κατασκευή του επάνω τμήματος του παπουτσιού, με αποτέλεσμα ένα ελαφρύ, μινιμαλιστικό αλλά ανθεκτικό και πλήρως αναπνεύσιμο μοντέλο. Το SprintWeb αντικαθιστά τα γνωστά υλικά κατασκευής παπουτσιών όπως δέρμα και σουέτ, με ένα σύγχρονο και εξίσου ανθεκτικό υλικό το οποίο σε πολλά σημεία του χρησιμοποιεί mesh για να προσφέρει περισσότερο αερισμό των ποδιών.
Η ιδέα του Web (ιστού) προήλθε τελείως τυχαία από το σχεδιαστή της Adidas Robbie Fuller, ενώ προσπαθούσε να σχεδιάσει το πρώτο Adidas Crazy Light. Παρατήρησε ότι οι κάθετες και οριζόντιες γραμμές δημιουργούσαν έναν ιστό, σύνηθες στοιχείο της φύσης το οποίο είναι αρκετά ανθεκτικό. Μετά από αρκετές δοκιμές και συνδυασμούς υλικών, κατέληξαν στη τελική μορφή SprintWeb που έκανε την επίσημη εμφάνισή του στο Crazy Light.
Το SprintWeb αξιοποιείται και σε μοντέλα τρεξίματος ενώ χρησιμοποιείται ανελλιπώς σε κάθε νέο μπασκετικό μοντέλο της Adidas. Από τη πρώτη εμφάνισή του, η Adidas έχει προβεί σε σημαντικές βελτιώσεις του και αναμένουμε τη νέα μορφή SprintWeb που θα εμφανιστεί στο τρίτο κατά σειρά Crazy Light.