25 Φεβρουαρίου 2016

Testing Under Armour Clutchfit Drive 2 Low

Κατά τη γνώμη μου το πιο περιζήτητο μπασκετικό για τη φετινή αγωνιστική περίοδο δεν είναι άλλο από το Under Armour Curry 2. Το signature παπούτσι που φορά ο νυν πρωταθλητής και περυσινός MVP έχει επισκιάσει σχεδόν οτιδήποτε κυκλοφορεί από τον Αύγουστο του 2015 και μετά, ανεξαρτήτως εταιρείας. Παρά τη τεράστια επιτυχία που χαίρει το δεύτερο Curry, η Under Armour δεν έχει μείνει με σταυρωμένα τα χέρια της. Φρόντισε καταμεσής του περυσινού καλοκαιριού να κυκλοφορήσει το Under Armour Clutchfit Drive 2, διαδόχου του μοντέλου που φόρεσε πέρυσι ο Stephen. Μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα παρουσίασε και τη "κοντή" έκδοσή του, το Clutchfit Drive 2 Low, και κατά πως φαίνεται ο κοντός είναι τελικά πιο γάτα απ' το ψηλό.
To Under Armour Clutchfit Drive 2 Low διαθέτει όλα τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά που μπορεί να βρει κάποιος και στη βασική έκδοσή του, τη ψηλότερη. Το κέλυφος του CFD 2 Low έχει εφοδιαστεί με τη πραγματική - και πολύ παραπάνω απ' ότι στο mid - τεχνολογία Clutchfit που έχει αναπτύξει η αμερικάνικη εταιρεία και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το προπέρσινο μόρφωμα που μόνο κατ' ονομασία ήταν clutchfit. Πέραν αυτής της τεχνολογίας έχει γίνει και εκτεταμένη χρήση fuse υλικού κυρίως στα σημεία που το κέλυφος δέχεται υψηλές πιέσεις και χρειάζεται υποστήριξη αλλά και στα σημεία όπου συνήθως φθείρεται ένα μπασκετικό. Ένα εύκαμπτο heel counter και μια γλώσσα από mesh ολοκληρώνουν το επάνω κομμάτι. Αν τώρα ψάχνετε να βρείτε πάνω σε ένα CFD 2 το γνωστό σηματάκι Micro G που δηλώνει την ύπαρξη της καλύτερης αντικραδασμικής τεχνολογίας σύμφωνα με αρκετούς ειδικούς και προτού εμφανιστεί το Boost, μάλλον ατυχήσατε. Αντ' αυτού υπάρχει η νέα αντικραδασμική τεχνολογία Charched, ένα νέο είδος αφρώδους υλικού που εκτείνεται κατά μήκος όλου του μοντέλου και εντοπίζεται πλέον στη πλειοψηφία των σύγχρονων μπασκετικών της UA. Το μοτίβο χάραξης της εξωτερικής σόλας του CFD 2 Low θυμίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό εκείνο το προκατόχου του, έχοντας βέβαια υποστεί μερικές ελαφρές τροποποιήσεις. Σχεδιαστικά δε θα έλεγα ότι το CFD 2 Low είναι κάτι το εντυπωσιακό αφού και αυτό ακολουθεί τη πορεία των signature σειρών που νοιάζονται περισσότερο για το performing παρά για την εμφάνιση. Μέγιστο σφάλμα!
Το Under Armour Clutchfit Drive 2 Low έστω και πολύ καθυστερημένα έχει ξεκινήσει να διατίθεται και στην ελληνική αγορά σε μια αρκετά συμπαθητική αρχική τιμή και προσωπικά το βρίσκω πολύ πιο θελκτικό από τη mid έκδοση. Αν τα έχετε ήδη προσθέσει στη λίστα επιθυμιών σας καλό θα ήταν να ρίξετε μια ματιά στα βίντεο που ακολουθούν και αναλύουν τη low αλλά και τη mid εκδοχή του Under Armour Clutchfit Drive 2. Εσείς αποφασίζετε!