18 Φεβρουαρίου 2016

Air Jordan XX9 Low (Infrared Edition)

Παραδέχομαι πως δεν είναι ο μεγαλύτερος fan των "κοντών" εκδόσεων όσον αφορά τη signature σειρά του κορυφαίου μπασκετμπολίστα όλων των εποχών, αλλά κάτι με κέρδισε σε αυτά τα low απ' τις πρώτες κιόλας θολές φωτογραφίες που διέρρευσαν στο διαδίκτυο. Αν δε κάνω κάποιο λάθος τον περασμένο Αύγουστο κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο εικόνες που έδειχναν τον G.O.A.T. να διδάσκει τα μυστικά της πορτοκαλί στρογγυλής θεάς σε ένα από τα camp που διοργανώνει φορώντας τα Air Jordan XX9 Low. Για να μαστε πιο ακριβείς, σε εκείνες τις φωτογραφίες απεικονίζονταν δύο εντελώς διαφορετικές χρωματικές εκδόσεις του XX9 Low, μία ολόλευκη με καφέ εξωτερική σόλα και μια γκριζόμαυρη που κυριολεκτικά ήταν όλα τα λεφτά! 
Το Air Jordan XX9 Low διαθέτει λίγο πολύ όλα τα τεχνολογικά αλλά και σχεδιαστικά χαρακτηριστικά που είδαμε στη κανονική εκδοχή του μοντέλου. Οι μικροαλλαγές που έχει σε σχέση με το Air Jordan XX9 δεν είναι ουσιαστικές, κρίνονται όμως αναγκαίες για να μείνει απαράλλαχτη η λειτουργικότητα του μοντέλου. Οι ιμάντες Flight Web, το Flight Plate για την απορροφητικότητα των κραδασμών καθώς και η χάραξη της εξωτερικής σόλας δεν έχουν υποστεί τη παραμικρή αλλαγή. Θα πρόσθετα σε αυτά και το κέλυφος από woven υλικό αλλά το περίτεχνο ύφασμα στο πίσω μέρος του παπουτσιού έχει αντικατασταθεί από δέρμα, τα οποία συνδέονται μεταξύ τους μέσω ενός αγνώστου ταυτότητας υλικό που θυμίζει κάτι από "κολλητική ταινία". Από πλευράς εμφάνισης, μοναδικές σχεδιαστικές διαφορές με το ψηλό XX9 είναι η επιστροφή του Jumpman λογότυπου στη κορυφή και των δύο γλωσσών αλλά και η παρουσία του νούμερου "23" σε ανάγλυφη μορφή αλλά χωρισμένο. Στο δερμάτινο κομμάτι του δεξιού παπουτσιού υπάρχει ανάγλυφο το νούμερο "2" και στο αριστερό το "3", αντίστροφα δηλαδή με ότι ανάλογο εμφανίστηκε στην MTM έκδοση του XX9. 
Ομολογουμένως δε περίμενα ότι η Jordan Brand θα σχεδίαζε και θα κυκλοφορούσε μια low έκδοση ενός εκ των πιο πρόσφατων μοντέλων της επίσημης σειράς Air Jordan μιας και τη συγκεκριμένη ιδέα φαίνεται να την είχε εγκαταλείψει από το 2008 και τη κοντή βερσιόν του Air Jordan XX3. Το τελικό αποτέλεσμα είναι σίγουρα εντυπωσιακότατο και σαγηνευτικότατο αλλά δεν δικαιολογεί επ' ουδενί την υψηλότατη αρχική τιμή διάθεσής του. Εκτός του ίδιου του παπουτσιού, ένα "εξω-αγωνιστικό" γεγονός πάντως είναι αυτό που με στιγμάτισε περισσότερο και μάλιστα αρνητικά. Ταυτόχρονα με τις φώτο του XX9 Low παρουσιάστηκε κι ένα βίντεο μέσα απ' τα πανάκριβα camp του MJ όπου ένας νεαρός 17χρονος εν ονόματι Bryce Lyle ενώ είχε την ευκαιρία να κάνει μια ερώτηση στο Αέρινο τελικώς καταλήγει να τον ρωτά για τα παπούτσια του (What are those?)! Πραγματικά πόσο Τ-Ρ-Α-Γ-Ι-Κ-Ο είναι να χεις αυτή τη μοναδική και αξιοζήλευτη ευκαιρία να ρωτήσεις κάτι έναν μύθο και τελικά να τον ρωτάς για τα πατούμενά του?? Ωρε που πάμε ρε, που πάμε ρε??
Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το Air Jordan XX9 ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.greeksneakcollector.blogspot.com/2014/11/air-jordan-xx9.html