23 Ιουλίου 2015

Adidas CrazyQuick 3 (preview)

Η Adidas εν μέσω θέρους έχει αποκαλύψει όλες τις νέες εκδόσεις των τριών signature μπασκετικών σειρών της ενώ ήδη κυκλοφορεί και το νεότερο μοντέλο της πιο επιτυχημένης και διαχρονικής της σειράς, το Crazy Light Boost 2015. Για να διατηρηθούμε στο κλίμα της περιόδου, η γερμανική εταιρεία φρόντισε να μας παρουσιάσει το τρίτο CrazyQuick, της δεύτερης πιο επιτυχημένης μη-signature σειράς της. Κανείς δε περίμενε το 2013, όταν δηλαδή εμφανίστηκε το πρώτο CrazyQuick, ότι θα φτάναμε στο τρίτο μοντέλο και μάλιστα όταν αρκετοί πίστευαν ότι αυτή η σειρά είναι η φυσική εξέλιξη ή η διάδοχος των Crazy Light.
Οι πρώτες εικόνες του Adidas CrazyQuick 3 απεικονίζουν ένα μπασκετικό που πιθανότατα επιθυμεί να διατηρήσει το κυρίαρχο "γονίδιο" της σειράς που είναι η ταχύτητα. Έτσι, βλέπουμε ένα μπασκετικό αρκετά χαμηλό και σχεδόν ίδιο σε "κοψιά" με το Crazy Light Boost 2015. Για τη κατασκευή του επάνω μέρους έχει χρησιμοποιηθεί κυρίως mesh, με λίγη υποστήριξη από fuse σε ορισμένα σημεία του, με τη γλώσσα να κάνει τη διαφορά που είναι από Techfit Το παλιό Sprintframe αντικαταστάθηκε κατά πως φαίνεται από το νεότερο Quickframe που είναι λιγότερο συμπαγές και δεν φέρει κάτι το πλαστικό. Και αφού πρόκειται για μπασκετικό παπούτσι που θέλει να καλείται "γρήγορο", δε θα μπορούσε να λείπει η τεχνολογία PureMotion για τη κατασκευή της εξωτερικής σόλας που είναι ελαφρώς τροποποιημένη (στη χάραξη της) σε σχέση με τα προηγούμενα δύο CrazyQuick. Για αντικραδασμικό υλικό έχει και πάλι γίνει χρήση του adiPrene+ και πιθανότατα μόνο για τη περιοχή της φτέρνας. Σε ότι έχει να κάνει με το σχεδιαστικό κομμάτι θα έλεγα ότι η σιλουέτα του θυμίζει εκείνη του Crazy Light Boost 2015, έχοντας βέβαια "δανειστεί" και αρκετά σχεδιαστικά στοιχεία του J Wall 2. Τέλος, η Adidas φαίνεται να εισέρχεται σε μια νέα εποχή όσον αφορά το σχεδιασμό των νεότερων μπασκετικών της παπουτσιών καθώς για ακόμη μια φορά δε έχουμε χρήση των διακοσμητικών "Three Stripes", παρά μόνο του κλασικού της λογότυπου και μάλιστα στο όπισθεν μέρος.
Το νεότερο μέλος της οικογένειας CrazyQuick μπορεί να έχει διατηρήσει τα βασικότερα στοιχεία της σειράς όμως το τελικό αποτέλεσμα δεν εντυπωσιάζει. Πιθανότατα η Adidas να μην έδωσε τη δέουσα προσοχή στη δεύτερη μη-signature σειρά της και να εστίασε περισσότερο στα πιο εμπορικά της μπασκετικά μοντέλα. Δε γνωρίζω την ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας του Adidas CrazyQuick 3 στην Ελλάδα παρ' όλα αυτά διατίθεται ήδη από ευρωπαϊκά site (άγνωστου ταυτότητας και αξιοπιστίας) στη τιμή των 125 €.