31 Οκτωβρίου 2014

Testing Air Jordan Super.Fly 3

Η σειρά μπασκετικών παπουτσιών Super.Fly αποτελεί ίσως τη μοναδική επιτυχημένη σειρά της Jordan Brand, πέραν της επίσημης και των προσωπικών εκδόσεων (Melo, CP3, Wade), η οποία μάλιστα φτάνει αισίως στο τρίτο της μοντέλο. Το Air Jordan Super.Fly 3 - όπως καλείται επισήμως - αποτελεί το διάδοχο του πολύ επιτυχημένου μοντέλου που έκανε θραύση τη περασμένη αγωνιστική περίοδο και θεωρείται από πολλούς ως η πιο "φτωχή" εκδοχή του επίσημου μοντέλου της σειράς Jordan. Το Super.Fly 3 αναμένεται να "απογειώσει" και αυτή τη φορά ο άσος των Los Angeles Clippers, Blake Griffin, ενώ υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να το δούμε να το προτιμά και ο ρούκι των Milwaukee Bucks, Jabari Parker.
Το νεότερο Super.Fly έχει λίγο πολύ διατηρήσει όλα τα χαρακτηριστικά του προκατόχου και φυσικά τον τεχνολογικό "σταρ" της Jordan Brand, το Flight Plate. Η μόλις δύο ετών τεχνολογία αποτελεί τη βάση στην οποία "χτίστηκε" το νέο Superfly και παραμένει σχεδόν ίδια με εξαίρεση μερικές τροποποιήσεις. Είναι εμφανώς πιο "χαμηλό" από τον πρόγονό του οπότε και το Flight Plate του βρίσκεται πιο κοντά στο επίπεδο πρόσφυσης. Το κέλυφος του Super.Fly είναι συνδυασμός mesh και fuse υλικών και θυμίζει σε κατασκευή το Nike Kobe 7, ενώ έχει εφοδιαστεί και με τη νέα τεχνολογία Flight Web μια εξέλιξη του Flywire η οποία εγκαινιάστηκε στο Air Jordan XX9. Εσωτερικά μπορεί να διατηρήθηκε η πλούσια επένδυση του Super.Fly 2, κυρίως περιμετρικά του αστραγάλου, δε παρέμεινε όμως ίδια η χάραξη της εξωτερικής σόλας όπως και η κατεύθυνση του Zoom Air θύλακα που φαίνεται να "αντιγράφουν" τη σόλα του AJ XX9.
Στην Αμερική έχει ήδη κυκλοφορήσει το AJ Super.Fly 3 και σε αρκετά εντυπωσιακούς χρωματισμούς ενώ στην Ελλάδα κυκλοφόρησε πριν από λίγο καιρό και σε μια αρκετά προσιτή τιμή. Οι γνωστοί ιντερνετικοί τύποι το δοκίμασαν και το αξιολόγησαν με τα συμπεράσματά τους να καταγράφονται στα παρακάτω βίντεο. Για να δούμε, θα τα καταφέρει και αυτή τη φορά το αουτσάιντερ Super.Fly ή λέτε κάπου εδώ να ολοκληρώνει το κύκλο της και να δημιουργείτε η σειρά BG?