12 Δεκεμβρίου 2015

Testing Air Jordan Melo M12

Πριν από λίγες μέρες η Jordan Brand παρουσίασε επισήμως στο κοινό το νέο signature παπούτσι του Carmelo Anthony. Το Air Jordan Melo M12 είναι όπως καταλαβαίνουμε το δωδέκατο εγχείρημα της σειράς που είναι "αφιερωμένη" στον shooting guard των New York Knicks και αποτελεί τη μακροβιότερη και ίσως πιο επιτυχημένη σειρά της Jordan μετά φυσικά από την επίσημη σειρά της. Ποιος να το περίμενε ότι κάποια στιγμή θα βλέπαμε τον απόφοιτο του Syracuse να ξεπερνάει σε αριθμό signature μοντέλων των Kobe Bryant!! (Εντάξει ντε, υπολογίζω μόνο τα χρόνια συνεργασίας του Black Mamba με τη Nike!)
Μετά το ομολογουμένως περίεργο αν και λειτουργικότατο περυσινό Melo μοντέλο, η Jordan δείχνει να επανέρχεται σε πιο "περπατημένες" γραμμές σχεδίασης. Το νεότερο Melo εμφανισιακά θυμίζει υβρίδιο με χαρακτηριστικά τόσο από το Air Jordan Flight Runner 2 όσο και από το Superfly 3 και αυτό μου επιβεβαιώνει την άποψη περί φετινής έλλειψης ιδεών εκ μέρους των σχεδιαστών της Nike αλλά και της JB. Το βασικότερο συστατικό του κελύφους του είναι mesh με μικρές ενισχύσεις από fuse στη μύτη του παπουτσιού για ευνόητους λόγους και ένα ασυνήθιστα μεγάλο και ευλύγιστο heel counter. Παχιά Flight Web φυσικά αντί νημάτων Flywire και μια λεπτεπίλεπτη γλώσσα συνθέτουν το "πάνω διαμέρισμα" του Melo M12. Για την απορροφητικότητα των κραδασμών έχει αξιοποιηθεί η τεχνολογία Flight Speed μια εξέλιξη δηλαδή του Flight Plate με έναν μονάχα θύλακα Zoom Air στο έμπροσθεν μέρος και μάλιστα όχι σε articulated μορφή. Η χάραξη της εξωτερικής σόλας δε παρουσιάζει κάτι το αξιοπρόσεχτο θυμίζοντας κατά πολύ εκείνη του είδαμε στο Superfly 4.
Η ημερομηνία κυκλοφορίας του Air Jordan Melo M12 σε ότι αφορά τις Η.Π.Α. έχει οριστεί για τις 2 Ιανουαρίου του 2016 και με αρχική τιμή πώλησης τα 160 δολάρια!! Λογικά κάπου εκεί θα κινηθεί και η τιμή του στην ευρωπαϊκή αγορά, κρίνοντάς την εξαιρετικά υψηλή για signature μοντέλο στις μέρες μας. Αν και ακόμη δε βρισκόμαστε ούτε στα καν μέσα Δεκέμβρη κάποια ευχάριστα τυπάκια στην Αμερική πρόλαβαν να δοκιμάσουν το νέο Melo και μας οπτικοποίησαν τις απόψεις του σχετικά μ' αυτό στο ακόλουθο βίντεο. Για τους υπόλοιπους υπομονή μέχρι το νέο έτος!
*Θερμότατη παράκληση για εκείνους που θα παρακολουθήσουν το βίντεο να έχουν στο μυαλό τους ότι η αξιολόγηση των συγκεκριμένων "δοκιμαστών" δεν είναι και η πλέον αμερόληπτη σε ότι έχει να κάνει με μοντέλα που διαθέτουν το σήμα Jumpman!