16 Οκτωβρίου 2015

Testing Nike LeBron 13

Θα ναι το δέκατο τρίτο LeBron εκείνο που θα οδηγήσει τους Cavs στη "γη της επαγγελίας" ή θα αποδειχθεί κι αυτό γρουσούζικο. Η Nike φαίνεται ότι έχει βρει στο πρόσωπο του Βασιλιά τη χρυσή κότα που γεννάει εκατομμύρια δολάρια και αναμφισβήτητα αποτελεί τη πιο επιτυχημένη signature συλλογή παπουτσιών μετά τη σειρά Jordan. Αν και οι πρώτες εικόνες που χαν διαρρεύσει στο διαδίκτυο εμφάνιζαν ένα περίπου συμβατικό μοντέλο τελικώς ξεγελαστήκαμε αφού σε αυτές απεικονίζονταν οι εκδόσεις για τις νεαρότερες ηλικίες και όχι για τους ενήλικες. Μπορεί η τελική εικόνα του νέου LeBron να είναι λιγάκι διαφορετική δε παύει όμως να κινείται στα πλαίσια σχεδίασης των δύο προηγουμένων παπουτσιών του, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι η σειρά έχει ως κύριο στόχο της να ναι περισσότερο λειτουργική και αγωνιστική παρά να δείχνει ελκυστική και φινετσάτη.
Η βάση του ιδιόμορφου κελύφους του Nike LeBron 13 αποτελείται από μια ενιαία ελαστική κάλτσα (bootie) πάνω στην οποία έχουν τοποθετηθεί κυριολεκτικά "η Άρτα και τα Γιάννενα" αφού υπάρχουν όλα τα καλούδια της εταιρείας από fuse και mesh μέχρι foam και νήματα flywire. Ο συνδυασμός fuse-mesh καταλαμβάνει τη μεγαλύτερη επιφάνεια του κελύφους, με το ποσοστά των δύο υλικών να ναι σχεδόν αντιστρόφως ανάλογα εκείνων του περυσινού μοντέλου. Μέσα σ' αυτό βρίσκονται κρυμμένα τα πολύ γνωστά μας νήματα flywire ενώ στο τελευταίο στρώμα του κελύφους έχει χρησιμοποιηθεί foamposite υλικό που προδίδει υποστήριξη και συμβάλλει στη φουτουριστική εικόνα του νέου LeBron. Η δομή της περυσινής αντρικραδασμικής τεχνολογίας διατηρήθηκε σχεδόν αναλλοίωτη αφού γίνεται και πάλι χρήση του συνδυασμού phylon σόλας και ανεξάρτητων θυλάκων Zoom Air (articulated Zoom Air). Το σχεδόν το ανέφερα γιατί πλέον έχουμε τέσσερις θύλακες Zoom (ένας σε φτέρνα και τρεις έμπροσθεν) αντί πέντε, με δύο εξ' αυτών να είναι αρκετά παχύτεροι (13mm) ενώ όλοι τους πλέον είναι εξάγωνοι. Τέλος, το shank plate ναι μεν είναι πλαστικό όπως και πέρυσι όμως καλύπτει μεγαλύτερη έκταση και πιθανότατα κι αυτό να συμβάλει με κάποιο τρόπο στο σύστημα L.E.A.P. που εφαρμόζει η Nike. Σ' ότι έχει να κάνει με το σχεδιαστικό κομμάτι του νέου LeBron δεν έχω κάτι να σχολιάσω αφού καταβάλω σημαντική προσπάθεια για να ερμηνεύσω τη περίεργη εικόνα του. Αν κρίνω πάντως απ' το παρουσιαστικό των τριών τελευταίων LeBron, φαίνεται τελικά ότι στη συγκεκριμένη signature σειρά έχει αποφασιστεί να παρουσιάζονται μοντέλα που έχουν αποκλειστικά και μόνο χρηστικό σκοπό και όχι μοντέλα που συμβαδίζουν με τις εκάστοτε τάσεις της μόδας.
Μετά την ομολογουμένως εκτενέστατη αναφορά μου σχετικά με το τι μας επιφυλάσσει το φετινό Nike LeBron 13, έχω να συμπληρώσω πως το μοντέλο κυκλοφορεί ήδη στην Ελληνική αγορά και ευτυχώς σε τιμή ίδια με τη περυσινή. Αυτή τη στιγμή διατίθεται μόνο σε ένα χρωματισμό αλλά αναμένουμε κι άλλους καθ' όλη τη διάρκεια της αγωνιστική σεζόν. Δε γνωρίζω αν ενθουσιαστήκατε ή όχι με το νέο παπούτσι του King, παρ' όλα αυτά όμως ακολουθεί ένα υ-π-ε-ρ-α-ν-α-λ-υ-τ-ι-κ-ό-τ-α-τ-ο βίντεο από τον ειδικό σε θέματα performing όπου καταγράφει τα συν και τα πλην του νέου αυτού μπασκετικού εγχειρήματος της Nike. Απολαύστε το!