18 Ιανουαρίου 2015

Testing Air Jordan Melo M11

Η πιο επιτυχημένη signature σειρά της Jordan Brand μέχρι σήμερα είναι αναμφισβήτητα εκείνη του παίχτη των New York Knicks, Carmelo Anthony. Το νούμερο "7" των μπλε του Big Apple κατάφερε να φτάσει τα έντεκα παπούτσια με το χαρακτηριστικό λογότυπο του Jumpman, με το νεότερο μοντέλο να ντεμπουτάρει πριν από αρκετές μέρες στο Χριστουγεννιάτικο αγώνα των Knicks με τους Wizards.
Το νέο Melo δε θυμίζει εμφανισιακά σε κάτι το πρόγονό του καθώς αυτή τη φορά δεν επιλέχθηκε από του σχεδιαστές να "ξεπατικώσουν" το βασικό μοντέλο της Jordan Brand. Θυμίζει βέβαια κάτι από το παλιό Fly Wade 2 και από το νέο CP3 VIII αλλά όπως και να έχει καταφέρνει να δείχνει αρκετά φρέσκο και κλασικό. Διαθέτει τις τεχνολογίες του AJ XX9 με το επανασχεδιασμένο Flight Plate και τον ένα θύλακα Zoom, όμως δεν υπάρχει το woven υλικό που αντικαταστάθηκε με fuse ή συνθετικό δέρμα ανάλογα την έκδοση. Έχει επίσης έχει εφοδιαστεί με Flight Web ενώ για κατάλληλη στήριξη έχει χρησιμοποιηθεί ένα πλαίσιο που καλύπτει από μπροστά έως τη φτέρνα χωρίς να υπάρχει κάποιο ξεχωριστό heel cap. Όμορφη σκέψη αποτελεί η αντικατάσταση του μικρού "τένοντα" στο AJ XX9 με εξωτερικό πλαίσιο, αφήνοντας ακάλυπτο μεγάλο μέρος του Flight Plate χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει χωριστεί η σόλα στα δύο όπως συνέβαινε με το AJ XX8. Τέλος, η χάραξη της εξωτερικής σόλας είναι σχεδόν παρόμοια με κείνη του Super.Fly 3 με τη διαφορά ότι κάτω από το θύλακα Zoom υπάρχει χαραγμένο ένα μεγάλο λογότυπο του Melo.
Όπως έχω ήδη αναφέρει σε παλαιότερη ανάρτησή μου, προσωπικά θεωρώ το Melo M11 ίσως το ασχημότερο παπούτσι της έως τώρα σειράς, χωρίς να γνωρίζω φυσικά το πως είναι λειτουργικά. Για την ώρα μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στα παρακάτω βίντεο όπου συνοψίζονται τα θετικά και τα αρνητικά σημεία του νέου Melo και ίσως αυτά να σας βοηθήσουν στην απόφαση που θα πάρετε για το αν αξίζει ή όχι να είναι μέρος της μπασκετικής σας φαρέτρας. Κυκλοφορεί ήδη στην Ελλάδα.