18 Ιανουαρίου 2017

Testing Nike Kyrie 3

Το Nike Kyrie 3 είναι ίσως το μπασκετικό μοντέλο της swoosh που αναμενόταν εδώ και πολύ καιρό και με περίσσια λαχτάρα από τους απανταχού sneakerheads, περισσότερη ακόμη κι από το LeBron 14. Η μέχρι πρότινος νεότερη signature σειρά της εταιρείας φτάνει αισίως στο τρίτο της μοντέλο που χει κληρονομήσει τα βασικότερα γονιδιακά γνωρίσματα των προηγούμενων δύο Kyrie παπουτσιών. Το ολοκαίνουργιο πατούμενο του Uncle Drew ανακοινώθηκε επισήμως λίγο πριν το πέρας του 2016 ενώ φορέθηκε απ' τον ίδιο για πρώτη φορά κατά τον Χριστουγεννιάτικο αγώνα των Cavs με αντιπάλους τους Warriors.
Το Kyrie 3 σχεδιαστικά μπορεί να μη θυμίζει σε κάτι το περυσινό και ίσως πιο αναγνωρίσιμο μοντέλο της έως τώρα σειράς παρ' όλα αυτά όμως έχει κληρονομήσει κάμποσα απ' τα κατασκευαστικά γονίδιά του. Όπως πάντα θα ξεκινήσουμε την ανατομία του παπουτσιού από το κέλυφος που τούτη τη φορά δεν έχει κάποιο εγκάρσιο στραπ αλλά κινείται σε πιο ορθολογικές γραμμές παρόμοιες μ' αυτές που συναντήσαμε στο πρώτο Kyrie. Ολόκληρο σχεδόν το κέλυφος είναι από mesh υλικό με λεπτές fuse επιστρώσεις στο μισό και έμπροσθεν μέρος ενώ το εναπομείναν τμήμα του διαθέτει και εκατοντάδες μικρές και ακανόνιστες "πιτσιλιές" από kurim υλικό. Για ενισχυμένο μπροστινό lockdown το Kyrie 3 διαθέτει μια ανεξάρτητη μικρή "ζώνη" από εύκαμπτο foam υλικό που χει για παρέα του τα γνωστά και μη εξαιρετέα καλώδια Flywire. Ακολουθεί μια ενδιάμεση phylon σόλα η οποία και πάλι περιέχει μόνο έναν μικρό θύλακα Zoom Air στη περιοχή της φτέρνας κάτι απόλυτα λογικό αφού ο τρόπος παιχνιδιού του Uncle Drew απαιτεί υψηλού επιπέδου πρόσφυση αντί πλούσιας αντικραδασμικής προστασίας. Γι' αυτό το λόγο κιόλας διατηρήθηκε σαν ιδέα το ελαφρώς καμπυλοειδές σχήμα της εξωτερικής σόλας η οποία παρουσιάζει κυματοειδή χάραξη σχεδόν σ' όλο της την έκταση εξαιρουμένων δύο κομματιών στο μπροστινό μέρος που χουν τοποθετηθεί ισάριθμοι ρόμβοι για καλύτερη πλευρική πρόσφυση κατά τις απότομες εναλλαγές κατευθύνσεων του χρήστη. Απ' τους έως τώρα χρωματισμούς ο βασικός πρωταγωνιστής του σχεδίου φαίνεται να είναι οι προαναφερθείσες "πιτσιλιές" οι οποίες προκαλούν μια ελαφρά αναταραχή σε μια κατά τα άλλα συνηθισμένη μπασκετική σιλουέτα της Nike.
Το Nike Kyrie 3 είναι μια πολύ καλή επιλογή για όσους επιθυμούν court feel που λένε και στα μέρη μου χωρίς να χρειάζεται να καταξοδευτούν. Στην Ελλάδα κυκλοφορεί ήδη εδώ και κάμποσες μέρες γι' αυτό και πριν προβείτε σε αγορά του θα σας συνιστούσα να παρακολουθήσετε τα τρία ολιγόλεπτα βίντεο που ακολουθούν ώστε να χετε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα σχετικά με το νεότερο Kyrie.