20 Ιανουαρίου 2017

Τα νέα Air Jordan Super.Fly 5 PO και Ultra.Fly 2 (preview)

Κι εκεί που φαινόταν να ολοκληρώνεται το παζλ με τα signature και μη μπασκετικά μοντέλα για την εφετινή χρονιά να σου ξαφνικά από το πουθενά η Jordan Brand με δύο νέες κυκλοφορίες της. Πρώτο εμφανίστηκε το Air Jordan Super.Fly 5 PO για τις πολύ απαιτητικές ημέρες των Playoffs ενώ λίγες μέρες αργότερα ακολούθησε το δεύτερο πατούμενο της μόλις ενός έτους σειράς Ultra.Fly που ναι θεωρείται έστω και άτυπα η signature σειρά του Jimmy Butler. Για να δούμε λοιπόν τι μας μαγείρεψε πάλι η εταιρεία του Αέρινου. 
Το Air Jordan Super.Fly 5 PO προορίζεται για την ερχόμενη post season και λογικότατα θα το προβάρει πρώτος ο Blake Griffin όπως άλλωστε συνέβη μ' όλα σχεδόν τα μοντέλα της εν λόγω σειράς. Ουσιαστικά πρόκειται για το φετινό Super.Fly με το ίδιο setup απ' την ενδιάμεση σόλα και κάτω αλλά με εντελώς επανασχεδιασμένο κέλυφος. Έχουμε να κάνουμε βέβαια μ' ένα ακόμη mesh κέλυφος που χει αφράτη εσωτερική επένδυση και ενισχύεται περιμετρικά με συνθετικό δέρμα το οποίο απ' την εσωτερική πλευρά μετατρέπεται σε μικρό εγκάρσιο στραπ που καταλήγει στην εξωτερική μεριά. Το στραπ θυμίζει AJ XX αλλά δεν είναι το μοναδικό στοιχείο που χει "υποκλέψει" το μοντέλο αφού και η κορυφή της γλώσσας είναι clopy-paste από το AJ VII. Η Jordan Brand στη προσπάθειά της να βελτιώσει άμεσα ένα σχετικά αδιάφορο μοντέλο της ίσως τελικά να κατάφερε να το χειροτερέψει.
Επόμενη στάση το Air Jordan Ultra.Fly 2 που βεβαίως βεβαίως είναι η συνέχεια του περυσινού μοντέλου που δεν έπεισε και πολλούς. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του δεύτερου παπουτσιού της άτυπης signature σειράς του Jimmy Butler εκ πρώτης όψεως δεν φαίνεται να χει σχέση με το άμεσο προκάτοχό του. Το μοντέλο έχει "απαλλαγεί" από τον μανδύα του kurim υλικού κι έτσι έχουμε ένα bootie κέλυφος από mesh υλικό που περιμετρικά καλύπτεται από fuse ή συνθετικό δέρμα (?) με το δεύτερο να μου φαντάζει σχεδόν απίθανο. Γλώσσα με τη κλασική της μορφή δεν υφίσταται γι' αυτό και οι οπές για τα κορδόνια έχουν μια ασυνήθιστη πορεία που προφανώς ενισχύει το lockdown. Έκπληξη επίσης θα μου αν μάθω πως η ενδιάμεση σόλα δεν είναι από phylon και ότι δεν περιέχει ένα θύλακα Zoom Air μόνο στο μπροστινό μέρος του πέλματος. Αναφορικά με το παρουσιαστικό του Ultra.Fly 2 θα πω μονάχα ότι θυμίζει έντονα το Air Jordan XV γεγονός το οποίο επιβεβαιώνει αυτό που λέω εδώ και καιρό πως η Jordan Brand έχει άμεση ανάγκη από νέους σχεδιαστές.
Μάλλον η εταιρεία του Μιχαλάκη ενδιαφέρεται περισσότερο στο να επανακυκλοφορεί ρετρό μοντέλα της κι όχι να αποτελεί πια την ηγέτιδα δύναμη στο κλάδο των μπασκετικών υποδημάτων. Ποια είναι η δική σας γνώμη για τα δύο νέα μέλη την JB οικογένειας??