26 Δεκεμβρίου 2016

Nike LeBron 14 (preview)

Η Nike αποφάσισε φέτος τα Χριστούγεννα να κάνει τα αποκαλυπτήρια όχι μόνο του τρίτου μοντέλου της signature σειράς του Kyrie Irving αλλά και του 14ου "στέμματος" του Βασιλιά LeBron James. Μόλις πριν μερικές ώρες, εμφανίστηκαν επιτέλους στο διαδίκτυο οι πρώτες φωτογραφίες του νεότερου μοντέλου της δεύτερης πιο διαχρονικής signature σειράς μπασκετικών παπουτσιών της Nike. Το Nike LeBron 14 είναι πλέον γεγονός και τα πρώτα συναισθήματα σχετικά με τη σιλουέτα του μοντέλου είναι για ακόμη μια φορά ανάμεικτα.
Το Nike Zoom LeBron XIV ή LeBron 14, δε είναι ακόμη γνωστή η ακριβής του ονομασία, εκ πρώτης όψεως δε θα το χαρακτήριζα και κομψοτέχνημα. Προφανώς για ακόμη μια φορά η Nike εστιάζει πιο πολύ τη προσοχή της στο performing σκέλος του παπουτσιού θυσιάζοντας την εξωτερική του εμφάνιση. Κατασκευαστικά το παπούτσι φαίνεται να αξιοποιεί αρκετά από τα υλικά που είδαμε σε προγενέστερα μοντέλα του LeBron. Το κέλυφος του παπουτσιού δείχνει να είναι ένα ενιαίο τύπου bootie το υλικό κατασκευής του οποίου είναι παρόμοιο με κείνο που είδαμε στο Soldier X και στη low εκδοχή του LeBron 13. Το ενιαίο bootie αυτομάτως αποκλείει την ύπαρξη κλασικής τύπου γλώσσας ενώ νήματα Flywire αναδύονται και πάλι μέσα από το κέλυφος του παπουτσιού. Μετά από απουσία αρκετών χρόνων (LeBron V) επανεμφανίζονται στη σειρά τα εγκάρσια στραπ κάτι απόλυτα αναγκαίο λόγω της παρουσίας του bootie μόνο που αυτή τη φορά το καθένα του συνδέεται με ένα μικρό TPU heel counter. Σημείο αναφοράς και του νέου LeBron είναι η εξωτερική του σόλα και το αντικραδασμικό σύστημα που διαθέτει. Έτσι, έχουμε να κάνουμε με μια phylon ενδιάμεση σόλα που στη βάση της παρουσιάζει πολλές βαθιές αυλακώσεις. Αυτές δημιουργούν τρία μικρά εξάγωνα και το καθένα τους φιλοξενεί από έναν εξάγωνο θύλακα Zoom Air ενώ ένας ακόμη μεγαλύτερος αλλά συνηθισμένου μεγέθους καλύπτει τη βάση της φτέρνας (το articulated zoom ζει). Σχεδιαστικά δε θα έλεγα ότι με συγκινεί ιδιαίτερα ίσως και λόγω των χρωμάτων που επιλέχθηκαν για να εμφανιστεί το LeBron.
Το Nike LeBron 14 αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του επόμενου έτους και η τιμή του σύμφωνα με τα αμερικάνικα μέσα θα είναι κυμαίνεται στα 175 δολάρια. Τι λέτε λοιπόν, κάθε χρόνο και καλύτερα ή χειρότερα για τη ναυαρχίδα της Nike?