25 Νοεμβρίου 2016

Air Jordan III (True Blue)

Το Air Jordan III επέστρεψε για τα καλά μετά από δύο χρόνια "αναγκαστικής άδειας" στην οποία είχε βγει μετά την απόφαση του David Schechte, αντιπροέδρου της Jordan Brand, να αποσύρει για εύλογο χρονικό διάστημα ένα από τα διασημότερα αν όχι το διασημότερο μοντέλο της σειράς. Η ποιοτική έκδοση "Cyber Monday" που κυκλοφόρησε το AJ3 πέρασε σχεδόν απαρατήρητη μιας και ήταν γνωστό από καιρό πως το τριάρι θα επανεμφανιζόταν σε έναν από τους τέσσερις ορίτζιναλ χρωματισμούς του έχοντας μάλιστα και κάποιες σημαντικότατες και αναγκαίες αλλαγές.
Το Air Jordan III "True Blue" πρωτοπαρουσιάστηκε επισήμως το πολύ μακρινό 1988, επανακυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2001, το ξαναείδαμε το 2009 ενώ εμφανίστηκε για τελευταία φορά το 2011. Κοινό χαρακτηριστικό γνώρισμα και των τριών επανακυκλοφοριών είναι η απουσία του "Nike Air" από το heel counter τη θέση του οποίου κατέχει εδώ και πολλά χρόνια το λογότυπο του MJ. Στη φετινή έκδοση το θρυλικό "Nike Air" επανέρχεται στη γνώριμή του θέση αλλά και στην εξωτερική σόλα όπου έχει χαραχτεί με 80s γραμματοσειρά η λέξη "Nike" αντί του ξενέρωτου "Jordan". Μια ακόμη σημαντική αλλαγή που χει υποστεί το φετινό "True" είναι η επανατοποθέτηση της κόκκινης φόδρας πίσω από τη γλώσσα, "σπάζοντας" τη κυριαρχία του μπλε που μονοπωλούσε επί σειρά ετών το εσωτερικό της εν λόγω έκδοσης και κάνοντάς το έτσι ότι πιο κοντινό υπάρχει στην ορίτζιναλ έκδοση του '88.
To "True Blue" δεν ταιριάζει καθόλου με τα χρώματα των Bulls εξού κι ο Μιχαλάκης δε τα προτίμησε σε κανένα αγώνα της τότε σεζόν. Το φόρεσε όμως έστω και με καθυστέρηση 15 ετών όταν στη δεύτερη επιστροφή του στην ενεργό δράση κατάφερε να το ταιριάξει άψογα με τα χρώματα της νέας του ομάδας, των Washington Wizards. Πέραν του Αέρινου και ο Kobe Bryant φόρεσε τη συγκεκριμένη έκδοση το 2003, στο τελευταίο All Star Game της αυτού μεγαλειότης που θέλησε να πάρει το ματσάκι με ένα κλασικό fadeaway σουτ στα τελευταία λεπτά της παράτασης όμως ο Black Mamba με ελεύθερες βολές έστειλε τον αγώνα σε δεύτερη παράταση με τη Δύση τελικώς να επικρατεί. 
Για όλους εσάς που θέλετε να μάθετε περισσότερα για το θρυλικό τριάρι της Jordan Brand μπορείτε κλικάροντας στο σύνδεσμο που ακολουθεί να επισκεφτείτε την παλαιότερη αλλά εκτενής ανάρτησή μου σχετικά με αυτό http://greeksneakcollector.blogspot.com/2014/05/air-jordan-iii.html