18 Αυγούστου 2016

Testing Adidas D Rose 7

Μπορεί η μετακίνηση του Derrick Rose στους Knicks να ήταν ένα σοκαριστικό καλοκαιρινό νέο για όλους τους υποστηρικτές των Chicago Bulls αυτό όμως δεν αποτέλεσε εμπόδιο στη συνέχιση της μακροβιότερης έως τώρα singature μπασκετικής σειράς της Adidas. Τα τελευταία χρόνια η σειρά D Rose συγκαταλέγεται στις premium μπασκετικές σειρές ενώ για την Three Stripes θεωρείται έστω και ανεπίσημα το βαρύ της πυροβολικό στην ανταγωνιστικότατη κατηγορία των μπασκετικών παπουτσιών. Το Adidas D Rose 7 είναι το νεότερο μοντέλο της σειράς και θα μπορούσε άνετα να καλείται ως η high εκδοχή του τελευταίου Adidas Crazy Light Boost. Ή μήπως όχι??
Μετά τη επιτυχημένη πορεία του D Rose 6, η Adidas όφειλε να διατηρήσει σε υψηλό επίπεδο τη σειρά με το Adidas D Rose 7 να κερδίζει κατά πως φαίνεται το στοίχημα. Το έβδομο D Rose εξωτερικά δεν θυμίζει σε τίποτα τον άμεσο πρόγονό του από τεχνολογικής πλευράς όμως εμφανίζεται ανανεωμένο ή μερικώς αναβαθμισμένο. Πρωταγωνιστικό ρόλο στο τεχνολογικό κομμάτι κατέχει το αντικραδασμικό σύστημα με τις μικροκάψουλες Boost να συστήνουν μια αφρώδη ενδιάμεση σόλα. Ακριβώς από πάνω τους εδρεύει ένα κέλυφος για τη δόμηση του οποίου συμμετέχουν αν μη τι άλλο αρκετά υλικά. Υψηλής ποιότητας mesh καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της επιφάνειας του κελύφους ενώ μεγάλα και ακανόνιστα κομμάτια συνθετικού δέρματος αγκαλιάζουν τα πλαϊνά του μέρη. Αυτά τα σχεδόν ανεξάρτητα πάνελ μαζί με το πλαστικό TPU heel cap και το Geofit κολάρο που χει ραφτεί στο mesh δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για άσκοπες μετακινήσεις του πέλματος. Τελειώνοντας από τα ρετιρέ πάμε και στο ισόγειο όπου βρίσκουμε την εξωτερική σόλα με μια νέα και επιθετικότατη χάραξη (smoke traction) κάτι αντίστοιχο με εκείνη που είδαμε στο Crazy Light Boost 2016. Μεταξύ σόλας και Boost υπάρχει "στριμωγμένο" ένα μεγάλο torsion plate για ευνόητους λόγους και μπορεί αυτή τη φορά να μην υφίσταται κάποιο roll cage παρ' όλα αυτά η εξωτερική σόλα καλύπτει μέρος του εξωτερικού πλαϊνού εν αντιθέσει με τη εσωτερική μεριά που είναι εντελώς ακάλυπτη, μια τακτική που ασπάζονται όλα τα τελευταία topnotch μπασκετικά της Adidas. Στα της εμφάνισης τώρα, το Adidas D Rose 7 δεν είναι τελικά τόσο χοντροκομμένο όσο παρουσιαζόταν στα πρώτα previews αν και είναι αυστηρά performing μοντέλο. Το Three Stripes σήμα επανεμφανίζεται στη σειρά και μάλιστα σε πολύ ευδιάκριτο σημείο του παπουτσιού και με νέα τεχνοτροπία που ναι ομολογουμένως πολύ συμπαθής "περιορίζοντας" ταυτόχρονα το λογότυπο του Derrick (μόνο) στη κορυφή της γλώσσας. Το μοντέλο έχει προγραμματιστεί να εμφανιστεί σε πολλούς χρωματισμούς κυρίως λόγω του mesh αλλά θα κυκλοφορήσει και με Primeknit αντί mesh σε μια πιο premium εκδοχή του όπως άλλωστε συνέβη και πέρυσι.
Το Adidas D Rose 7 ανεβάζει ακόμη παραπάνω τον πήχη στη κατηγορία των μπασκετικών παπουτσιών ακολουθώντας ουσιαστικά την ανοδική πορεία της εταιρείας στο συγκεκριμένο κλάδο τα τελευταία δύο με τρία χρόνια. Το νεότερο D Rose βάζει δύσκολα στις λοιπές ανταγωνίστριες εταιρείες αλλά και σε όσους προορίζονται να αγοράσουν ένα καινούργιο top μπασκετικό για τη νέα σεζόν. Γι' αυτό το λόγο σας συμβουλεύω να δείτε τα δύο performing βιντεάκια που ακολουθούν ώστε σχηματίσετε και τη δική σας άποψη σχετικά με το τελευταίο μοντέλο του άσου πλέον των New York Knicks καθώς ήδη πλησιάζει η ημερομηνία κυκλοφορίας του στην ελληνική αγορά.