27 Δεκεμβρίου 2015

Testing Nike Kyrie 2

Η περυσινή ιδέα της Nike για τη δημιουργία ενός signature και συνάμα low budget μπασκετικού γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Το πρώτο παπούτσι του Uncle Drew μπορεί εμφανισιακά να μην ήταν κάτι το ιδιαίτερο και τεχνολογικά να μη διέθετε κάποιο νεοτερισμό ωστόσο κατάφερε να δελεάσει πολλούς φαν του παίχτη. Μετά λοιπόν το Kyrie 1, ο Leo Chang ανέλαβε να σχεδιάσει και το δεύτερο μοντέλο της νεοσύστατης σειράς το οποίο φυσιογνωμικά - έστω και λιγάκι - θυμίζει το πρωτότοκο μοντέλο όμως συνολικά πρόκειται για μια ολόφρεσκη και νέα κατασκευή. Το Kyrie 2 είναι το προτελευταίο μοντέλο της οικογένειας των φετινών signature σειρών της Nike και η οικονομικότερη επιλογή για εκείνους που επιθυμούν ένα premium swoosh μπασκετικό.
Το Nike Kyrie 2 απαρτίζεται από αρκετά και διαφορετικά υλικά σε μια προσπάθεια προφανώς για να προσφερθεί το κάτι παραπάνω με το λιγότερο δυνατό κόστος. Το κέλυφος του είναι ένας συνδυασμός Hyperfuse για το έμπροσθεν μέρος ανάλογο εκείνου που συναντήσαμε στο πρώτο μοντέλο της σειράς και ενός συνθετικού mesh που παρέχει άπειρες χρωματικές δυνατότητες και είναι φιλικότερο προς το χρήστη του. Περίπου στο μέσο της σιλουέτας έχει τοποθετηθεί ένα ελαστικό στραπ που ενισχύει τη σταθερότητα του μοντέλου έχοντας πορεία αντίθετη από κείνη του ανάλογου στραπ που πρωτοαντικρίσαμε στο KD 4. Προχωρώντας προς τα κάτω συναντάμε και τη μοναδική καινοτομία της μέχρι τώρα σειράς καθώς συναντάμε μια ιδιόμορφη και καμπυλοειδής προς όλες τις κατευθύνσεις phylon σόλα. Σύμφωνα με τη Nike, το στυλ παιχνιδιού του βασικού γκαρντ των Cavs που τοποθετεί το σώμα του σε χαμηλές γωνίες οδήγησε στη σκέψη για μια καμπυλοειδής σόλα που ναι αρκετά χαμηλή και με πρόσφυση ακόμη και στα πλαϊνά της μέρη. Φυσικά για καλύτερη αίσθηση της επιφάνειας επαφής (court feel), ο θύλακας Ζoom Air μετατοπίστηκε από εκεί που ήταν πέρυσι προς τη φτέρνα. Όσον αφορά την εμφάνισή του δε θα έλεγα πως μου κόβεται η ανάσα αντικρίζοντας το ενώ όλη τη "δουλεία" της διαφορετικότητας προφανώς και την έχουν αναλάβει το συνθετικό mesh του πίσω μέρους μαζί με το στραπ.
Το Nike Kyrie 2 ξεκίνησε επισήμως να διατίθεται στο αγοραστικό κοινό από τα μέσα Δεκέμβρη σε μια light απόχρωση του γκρι "παρέα" με πολύχρωμες πινελιές στο mesh του, μια έκδοση ιντερνετικά γνωστότερη κι ως Effect. Κατά τη διάρκεια της φετινής αγωνιστικής περιόδου αναμένονται αρκετοί νέοι χρωματισμοί του (Inferno, Christmas Day) χωρίς ακόμη να έχει γίνει κάτι γνωστό και για κάποια Elite εκδοχή του. Το δεύτερο παπούτσι του Kyrie Irving κυκλοφορεί ήδη στην Ελλάδα και μπορεί κάποιος να το βρει ακόμη και σε εγχώρια ιντερνετικά καταστήματα. Όσοι είστε οπαδοί του Uncle Drew ή επιθυμείτε ένα οικονομικά προσιτό signature μπασκετικό με την σφραγίδα της Nike τότε το συγκεκριμένο μοντέλο είναι μια καλή λύση αλλά προτού προβείτε στη απόκτησή του ρίξτε μια ματιά στο ακόλουθο βίντεο που καταγράφονται όλα όσα θα θέλατε να μάθετε γι' αυτό.