7 Σεπτεμβρίου 2015

Testing Nike Hyperdunk 2015

Αν νομίζατε ότι δε θα βλέπαμε και φέτος μοντέλο από τη πιο επιτυχημένη μη-signature σειρά της Nike είστε βαθιά γελασμένοι. Το έβδομο κατά σειρά Hyperdunk είναι κάτι παραπάνω από γεγονός με τη Nike να έχει επιχειρήσει έναν πολύ τολμηρό επανασχεδιασμό της σειράς με σκοπό να την αναγεννήσει καθώς δεν διανύει και τις ενδοξότερες των ημερών της. O Leo Chang θέλοντας να κλέψει λίγη από τη δόξα του θρυλικού Nike Air Mag που φορούσε ο Marty McFly στη ταινία Επιστροφή στο Μέλλον 2 (Back to the Future Part 2), σχεδίασε ένα εντελώς αντισυμβατικό Hyperdunk που ξεπερνάει τα όρια της υπερβολής.
Το Nike Hyperdunk 2015 μπορεί να φαίνεται πανύψηλο έχει όμως κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να λειτουργεί όπως ένα συνηθισμένο low-cut μπασκετικό παπούτσι. Σε μεγάλο ποσοστό το κέλυφός του προέρχεται από Hyperfuse υλικό, με νήματα Flywire να διαχέονται μέσα από αυτό ενώ το ψηλό κολάρο του διαθέτει "μαξιλαράκια" για επιπρόσθετη άνεση. Το αντικραδασμικό υλικό Lunarlon που ήταν άρρηκτα συνδεδεμένο με τη σειρά Hyperdunk απουσιάζει αυτή τη φορά δίνοντας τη θέση του σε δύο ανεξάρτητους θύλακες Zoom Air (φτέρνα και έμπροσθεν) οι οποίοι έχουν "εγκλωβιστεί" μέσα σε μια phylon σόλα που επίτηδες έχει υπερυψωθεί περιμετρικά της φτέρνας ώστε να λειτουργεί και σαν heel counter. Το μοναδικό χαρακτηριστικό που κληρονόμησε το φετινό Hyperdunk από τις προγενέστερες εκδόσεις είναι το μοτίβο χάραξης της εξωτερικής σόλας που διαχρονικά έχει πάντα το ίδιο σχεδόν αποτύπωμα.
Το Nike Hyperdunk 2015 ανέλαβε να προωθήσει όπως και πέρυσι ο Paul George ενώ κατά καιρούς και άλλα μεγάλα ονόματα έχουν χρησιμοποιηθεί για να διαφημίσουν μοντέλα της συγκεκριμένης σειράς όπως οι Kobe Bryant, LeBron James, Blake Griffin κ.ά. Το φετινό Hyperdunk ξεκίνησε να κυκλοφορεί τη 1η Ιουλίου αλλά κατά τις αρχές Αυγούστου εμφανίστηκαν και άλλοι χρωματισμοί που δυστυχώς δεν μπόρεσαν με τίποτα να διορθώσουν το ιδιόμορφο - έως και κακάσχημο - παρουσιαστικό του. Όσοι προσανατολίζονται να το αποκτήσουν θα τους συμβούλευα να ρίξουν πρώτα μια ματιά στα παρακάτω δύο βιντεάκια που καταγράφονται τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του νεότερου μοντέλου της θρυλικής πια σειράς. Προσωπική μου άποψη, κάθε πέρυσι και καλύτερα!
*Σημείωση σημαντική, στο πρώτο βίντεο έχει γίνει αξιολόγηση στη "κοντή" έκδοση μιας και το ψηλό κολάρο δεν έχει κάποια χρηστικότητα.