22 Αυγούστου 2015

Nike LeBron 13 (preview)

Αν υπάρχει στις μέρες μας μία signature σειρά μπασκετικών παπουτσιών που προσελκύει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των απανταχού sneakerheads στο ξεκίνημα κάθε νέας αγωνιστικής περιόδου αυτή δεν είναι άλλη από την επίσημη σειρά της Nike για τον LeBron James. Η σειρά έφτασε αισίως στο 13ο μοντέλο και οι πρώτες φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο αποκαλύπτουν πως το νέο παπούτσι του "Βασιλιά" θα διαφέρει αρκετά από το προηγούμενο LeBron.
Απ' τις πρώτες κιόλας εικόνες διαπιστώνουμε ότι το παπούτσι έχει διατηρήσει σχεδόν όλο το "πάτωμα" του LeBron 12 με το αντικραδασμικό του σύστημα να έχει υποστεί ορισμένες μικρομετατροπές, ενώ το επάνω τμήμα φαίνεται εντελώς διαφορετικό και καινούργιο. Το κέλυφος του νέου Nike LeBron είναι κατασκευασμένο από ένα ενιαίο ελαστικό υλικό (βλέπε μία ραφή μόνο στην εσωτερική πλευρά) και για επιπλέον ενίσχυση έχουν χρησιμοποιηθεί Hyperposite υλικά σε "στρατηγικά σημεία" του παπουτσιού δείχνοντας το δρόμο της εξόδου στο δύστροπο περυσινό Megafuse. Για αντικραδασμικό σύστημα δείχνει ότι διατηρήθηκε η συνταγή του Articulatade Zoom Air με έναν μεγάλο θύλακα Zoom Air στη φτέρνα και άλλους τρεις μικρότερους στο έμπροσθεν μέρος. Διαδικτυακά κυκλοφορεί η φήμη-πληροφορία πως πρόκειται για τη νέα αντικραδασμική τεχνολογία Zoom Leap System, ενός "ενδοοικογενειακού" ανταγωνιστή του Flight Plate System της Jordan Brand που κατά πως φαίνεται έδωσε τη θέση του στη Flight Speed τεχνολογία. Μεγάλη εντύπωση μου προκαλεί το γεγονός ότι δεν βλέπω κάπου τα διάσημα νήματα Flywire!! Πάνε κι αυτά??
Το Nike LeBron 13 θα κυκλοφορήσει σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κατά το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου με τιμή διάθεσης τα 200 δολάρια. Ποια η γνώμη σας για το νέο διάδοχο?