19 Ιουλίου 2015

Testing Nike KD VIII (8)

Τα νέα μπασκετικά μοντέλα που θα φορεθούν τη προσεχή αγωνιστική περίοδο (2015-2016) σιγά σιγά αποκαλύπτονται το ένα μετά το άλλο, ήρθε όμως η ώρα για το "τεστάρισμα" του πρώτου signature μοντέλου για τη νέα σεζόν, του Nike KD VIII (8). Το νέο παπούτσι του περσινού MVP είναι εντελώς διαφορετικό σε σχέση με αυτά που έχουμε δει στη σειρά KD, παρά το γεγονός ότι και αυτό είναι "πνευματικό τέκνο" του σχεδιαστή Leo Chang. Ο Leo απ' ότι φαίνεται έχει αναλάβει αποκλειστικά τη σχεδιαστική εξέλιξη της σειράς KD με το νέο του εγχείρημα να έχει περισσότερο τα χαρακτηριστικά παπουτσιού για το τρέξιμο (Nike Air Max) παρά για μπάσκετ. 
Το νέο παπούτσι για τον Kevin Durant εισάγει δύο εξαιρετικά καινοτόμα τεχνολογικά επιτεύγματα στη κατασκευή μπασκετικών υποδημάτων, το Nike Flyweave και το Articulated Zoom Air. Το Flyweave είναι μια προηγμένη μέθοδος ύφανσης και δόμησης του κελύφους, εμπνευσμένη από τα υλικά που χρησιμοποιούνται για τα διαστημικά ταξίδια και ουσιαστικά αποτελεί την "απάντηση" της Nike στο woven που ανέπτυξε η Jordan Brand. Φυσικά υπάρχουν και τα νήματα Flywire στο έμπροσθεν μέρος για καλύτερα κρατήματα όμως αυτή τη φορά είναι περισσότερο λειτουργικά από ποτέ. Το θρυλικό Zoom Air μεταλλάχθηκε σε αρθρωτό (Articulated) Zoom Air που εκτείνεται και αυτό κατά μήκος όλου του παπουτσιού χωρίς να είναι τόσο άκαμπτο όσο ήταν οι πρόγονοί του. Ανάμεσα στις δύο νέες τεχνολογίες υπάρχει μια phylon ενδιάμεση σόλα που προσφέρει πλευρική υποστήριξη αλλά συνεισφέρει και στη συνολική δόμηση του παπουτσιού. Τέλος, η εξωτερική σόλα είναι πλέον διάφανη και με νέα χάραξη ακολουθώντας το ψηφιοποιημένο μοτίβο του κελύφους και έχει φυσικά προσαρμοστεί κατάλληλα στο πλήρη Articulated θύλακα Zoom Air ώστε να μη "θυσιάζεται" αυτή η νέα αντικραδασμική τεχνολογία.
Το νέο Nike KD VIII παρουσιάστηκε επισήμως τον περασμένο Ιούνιο και έχει ήδη ξεκινήσει και στην Ελλάδα η διάθεσή του και μάλιστα σε δύο χρωματισμούς. Η κατακόκκινη έκδοση που παραπέμπει στο Chevy Camaro το αγαπημένο αυτοκίνητο του KD και η έκδοση στα χρώματα των Η.Π.Α. για χάρη της 4ης Ιουλίου. Όσοι από εσάς έχετε γοητευθεί από το νέο Nike KD 8 και έχετε μπει σε σκέψεις για την απόκτησή του θα συνιστούσα να ρίξετε μια ματιά στα παρακάτω δύο βίντεο που συνοψίζονται τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του.