1 Μαρτίου 2015

Testing Nike Kyrie 1

Το Nike Kyrie 1 είναι το νεότερο δημιούργημα της αμερικάνικης εταιρείας, σε ότι έχει να κάνει με signature σειρές μπασκετικών παπουτσιών. Ο Kyrie Irving μετά από τρεις σεζόν στο NBA και αφού ανακηρύχτηκε πρωταθλητής κόσμου το περασμένο καλοκαίρι με την ομάδα των ΗΠΑ, κατάφερε τελικώς να αποκτήσει και τη δική του signature σειρά παπουτσιών με την υπογραφή φυσικά της Nike.
Βασικό μέλημα του σχεδιαστή Leo Chang αλλά και του ιδίου του παίχτη των Cleveland Cavaliers, ήταν η κυκλοφορία ενός μπασκετικού που θα ταν οικονομικά προσιτό και φαίνεται πως αυτό το κατάφεραν μια χαρά. Το Kyrie 1 έχει μινιμαλιστική κατασκευή αφού με το κέλυφος αποτελείται κυρίως από Hyperfuse υλικό, προσφέροντας έτσι ένα ελαφρύ μπασκετικό με ικανοποιητικό επίπεδο "κρατημάτων". Η εξωτερική σόλα, που αποτελεί και το σημείο υπεροχής του συγκεκριμένου μοντέλου, έχει απλουστευμένη αλλά αποτελεσματική χάραξη που φθάνει να καλύπτει και πλάγια τμήματά της. Είναι κατασκευασμένη από συνηθισμένο phylon υλικό με έναν μόνο μικρό θύλακα Zoom Air που βρίσκεται "εγκλωβισμένος" στο έμπροσθεν μέρος της. Είπατε κάτι? Στο τομέα σχεδιασμού το Nike Kyrie 1 "φιλοξενεί" αρκετές λεπτομέρειες όπως τα "δοντάκια" της εξωτερικής σόλας που παραπέμπουν στο διάσημο κτίσμα της Όπερας του Σίδνεϊ, πόλη στην οποία έζησε αρκετά απ' τα παιδικά του χρόνια, ενώ οι μικρές πυραμίδες στο heel counter "μεταφράζονται" ως η αδυναμία του στα ακριβά υλικά αγαθά. Ντεμπουτάρει επίσης και το νέο λογότυπο του Kyrie που έχει υποστεί μια μικρή τροποποίηση σε σχέση εκείνο που τον συντρόφευε στις πρώτες PE's εκδόσεις των μπασκετικών παπουτσιών της Nike.
Το Nike Kyrie 1 αν και κυκλοφόρησε λίγο πριν το τέλος του 2014 κατάφερε να γίνει το πιο επιθυμητό μοντέλο για την εφετινή αγωνιστική περίοδο. Οι ειδικοί σε θέματα μπασκετικών παπουτσιών αν και το προμηθεύτηκαν νωρίς δε φαίνεται τελικώς να ενθουσιάστηκαν με το όλο εγχείρημα της Nike. Το μοντέλο κυκλοφορεί ήδη στην Ελλάδα και καλό θα ήταν πριν το αγοράσετε να ρίξετε μια ματιά στα παρακάτω βίντεο για να μη βρεθείτε προ - αρκετών - εκπλήξεων.