10 Φεβρουαρίου 2015

Testing Nike Kobe X

Οι signatures σειρές μπασκετικών παπουτσιών που έφτασαν ή ακόμη και ξεπέρασαν συνολικά τα δέκα μοντέλα, μετρούνται κυριολεκτικά στα δάχτυλα ενός μόνο χεριού. Μετά τον τεράστιο Michael Jordan, τον "αληταρά" Allen Iverson, τον Βασιλιά LeBron James και προσφάτως τον Carmelo Anthony ήρθε και η σειρά του τρίτου - και εν ενεργεία μάλιστα - κορυφαίου σκόρερ στο NBA, του Black Mamba ή κατά κόσμον γνωστότερο και ως Kobe Bryant. Η σειρά παπουτσιών του σούπερσταρ των Lakers έφτασε έστω και κάπως αργοπορημένα τα δέκα μοντέλα με μεγάλη πιθανότητα αυτό να αποτελεί και το τελευταίο που θα φορέσει στα παρκέ του NBA όταν με το καλό επανέλθει στην ενεργό δράση. Το Nike Kobe X κυκλοφόρησε ήδη και τα συναισθήματα που χει προκαλέσει είναι ανάμεικτα.
Αισθητικά ίσως και να πρόκειται για το πιο λιτό και τελείως απλουστευμένο Kobe που έχουμε δει μέχρι σήμερα. Εξωτερικά θυμίζει αρκετά το παλιό Nike KD VI Elite, με αρκετούς μάλιστα να μη διστάζουν να το χαρακτηρίσουν ως την Elite έκδοση του προσφάτως κυκλοφορηθέντος Nike Kyrie 1, κάτι το οποίο συμμερίζομαι απεριόριστα και γω. Από τεχνολογικής σκοπιάς το δέκατο Kobe διαθέτει σόλα κατασκευασμένη εξ' ολοκλήρου από Lunarlon υλικό (με στοιχεία από τη Free τεχνολογία), ενώ στη περιοχή της φτέρνας έχει "προσκολληθεί" ένας μεγάλος και ορατός θύλακας Zoom Air. Ο συνδυασμός αυτών των δύο αντικραδασμικών υλικών έχει "εγκλωβιστεί" μέσα σε ένα ημιδιάφανο και ενιαίο πλαίσιο που καλύπτει και την εξωτερική σόλα η οποία διαθέτει μια πρωτοποριακή χάραξη. Για εξωτερικά γήπεδα καλύτερα να το ξεχάσετε! Για τη κατασκευή του κελύφους έχει χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την εταιρεία textile υλικό που ουσιαστικά αποτελεί έναν συνδυασμό mesh και fuse σε αρκετά σκληρότερη μορφή αλλά ανθεκτικότερο. Αυτό ίσως να είναι το απογοητευτικότερο στοιχείο του Kobe X αφού μάλλον είχαμε καλομάθει με το engineered mesh και το Flyknit των τελευταίων δύο μοντέλων.
Το Nike Kobe X κυκλοφορεί ήδη στην ελληνική αγορά αλλά όχι σε κάποιον θελκτικό χρωματισμό. Η τιμή του δε θα έλεγα πως είναι προσεγμένη ιδίως αν σκεφτεί κανείς τα οικονομικότερα μπασκετικά που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά. Στην Αμερική πολλοί "έτρεξαν" να προμηθευτούν την All Star έκδοση ώστε να αξιολογήσουν το συντομότερο δυνατό το νέο Kobe και να μοιραστούν με το εν δυνάμει αγοραστικό κοινό τις πρώτες τους σκέψεις. Δεν έχω να αναφέρω κάτι παραπάνω, νομίζω πως το παρακάτω βίντεο περιέχει αρκετές πληροφορίες ώστε να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα. Εγώ προσωπικά θα περιμένω καρτερικά την high έκδοση με το Flyknit κέλυφος ή κάποια άλλη έκδοση με engineered mesh αν ποτέ βγει φυσικά.