22 Ιανουαρίου 2015

Testing Under Armour Curry 1

Ίσως το πιο πολυσυζητημένο μπασκετικό παπούτσι της εφετινής χρονιάς να είναι το Under Armour Curry 1. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Under Armour αποφασίζει να εισέλθει ακόμη πιο δυνατά στη κατηγορία των μπασκετικών υποδημάτων δημιουργώντας για πρώτη φορά μια signature σειρά. Σε αυτό προσθέστε και το γεγονός ότι πρόκειται για το πρώτο προσωπικό παπούτσι του point guard των Golden State Warriors και του μεγάλου φαβορί για το περίτεχνο αγαλματάκι του MVP της κανονικής περιόδου. Το Curry 1 αποτελεί μεγάλο εγχείρημα για την αμερικάνικη εταιρεία μετά της πόρτα που "έφαγε" από τον Kevin Durant όταν αυτή επιχείρησε να αποσπάσει την υπογραφή του δελέζοντάς τον με ένα μυθικό ποσό.
Τώρα λίγα λόγια και για τον παπούτσι. Το Curry 1 έχει διαφοροποιηθεί αρκετά σε σχέση με τα προηγούμενα επιτυχημένα μπασκετικά μοντέλα της σειράς με νέες τεχνολογίες που έχει αναπτύξει η UA και κάνουν για πρώτη φορά την εμφάνισή τους σε αυτό το μοντέλο. Ντεμπουτάρει σε μπασκετικό της η τεχνολογία Anafoam (θυμίζει κάτι από καμβά) και αποτελεί το βασικό στοιχείο δημιουργίας του κελύφους του καθώς και η καινούργια αντικραδασμική τεχνολογία Charged που έχει αναλάβει να αντικαταστήσει το "πολυφορεμένο" απορροφητικό υλικό Micro G αν και διαθέτει εσωτερική σόλα από την παλιά αυτή τεχνολογία. Το Charged λειτουργεί ανάλογα με τη χρήση του παπουτσιού καθώς "μαλακώνει" όταν αγωνίζεσαι και "σφίγγει" όταν είσαι κινείσαι σε χαλαρούς ρυθμούς. Placebo και διαφημιστικό τρικ το θεωρώ αυτό αλλά που θα πάει θα το διαπιστώσουμε αν ισχύει. Τέλος και για να δικαιολογήσω την αρχική μου διατύπωση περί "αρκετής διαφοροποίησης" να αναφέρω πως η χάραξη της εξωτερικής σόλας στο Curry 1 είναι ακριβώς ίδια με εκείνη του Under Armour Clutchfit Drive.
Στην Αμερική όπου και έγινε η επίσημη παρουσίαση του μοντέλου παρευρέθηκαν πολλοί ινερνετικοί δοκιμαστές παπουτσιών οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός και έσπευσαν να τεστάρουν το νέο UA μπασκετικό. Ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω βίντεο ώστε να "γνωριστείτε" καλύτερα με το νέο UA μοντέλο και πάρτε το χρόνο σας μέχρι να αποφασίσετε αν θα προβείτε σε αγορά του ή όχι καθώς η επίσημη κυκλοφορία του, τουλάχιστον για την αμερικανική αγορά, έχει προγραμματιστεί λίγο πριν το τριήμερο του φετινού All Star Game. Για Ελλάδα φυσικά δεν είναι κάτι γνωστό οπότε βλέπω τη λύση να τη δίνει ξανά το ebay.