10 Νοεμβρίου 2014

Nike Irving 1? (preview)

Μέσα στο γενικότερο χαμό από κυκλοφορίες νέων μπασκετικών αλλά και επανακυκλοφορίες παλαιότερων μοντέλων, διέρρευσαν οι πρώτες φωτογραφίες ενός πολλά υποσχόμενου νέου παπουτσιού, του Nike Irving 1. Είναι το πρώτο προσωπικό παπούτσι που ετοίμασε η Nike για τον δεύτερο σταρ των Cleveland Cavaliers, Kyrie Irving, που συνήθιζε τα τελευταία χρόνια να φορά "κοινά" παπούτσια της αμερικάνικης εταιρείας (πχ. Hyperdunk) με τη μόνη διαφορά ότι σε αυτά αποτυπωνόταν το λογότυπό του. Η προ μηνών άλλωστε κυκλοφορία εικόνων με το νέο λογότυπο του Irving, επιβεβαίωνε τις φήμες που ήθελαν τον παίχτη να αποκτά προσωπική σειρά παπουτσιών από τη Nike.
Οι πρώτες εικόνες παρουσιάζουν ένα κοντό μπασκετικό μοντέλο που έχει κέλυφος αποτελούμενο από Hyperfuse και mesh με ασυνήθιστα μεγάλες οπές. Κάτω απ' αυτό το σκελετό υπάρχει μια εσωτερική επένδυση (πιθανόν ελαστική) ενώ η χάραξη της εξωτερικής σόλας είναι συνηθισμένη και παραπέμπει στο Nike Air Max Premiere. Στις συγκεκριμένες εικόνες δε διαπιστώνω πουθενά να υπάρχει η ένδειξη Zoom Air, οπότε πιθανολογώ ότι μάλλον για την απορρόφηση των κραδασμών θα χρησιμοποιείται το υλικό Lunarlon.
Προφανώς η Nike αποφασίζει να ακολουθήσει τα βήματα της Adidas, που επέλεξε να δημιουργήσει προσωπικές εκδόσεις μπασκετικών που θα φέρουν τη σφραγίδα ενός αστέρα του NBA και θα είναι οικονομικά "φιλικότερες" προς το ευρύ αγοραστικό κοινό, βλέπε Adidas J Wall 1 και D Lillard 1. Όταν θα έχω περισσότερες πληροφορίες θα φροντίσω να ενημερώσω την παρούσα ανάρτηση.