1 Σεπτεμβρίου 2013

Spalding TF-500

Όσο υπάρχουν λίγοι αλλά εκλεκτοί και αγαπημένοι φίλοι που γνωρίζουν τα "κολλήματα" σου, θα υπάρχουν και ανάλογα δώρα. Έτσι λοιπόν η Spalding TF-500 επιτέλους είναι στη κατοχή μου και περιμένω πως και πως τη στιγμή που θα κάνω τα πρώτα μου σουτάκια με αυτή. 
Απ΄ τη πρώτη στιγμή που την είδα στα Playoff της φετινής Ευρωλίγκα μου είχε "καρφωθεί" στο μυαλό. Αν και πιστός οπαδός των Molten (κάτοχος της GE7), καθώς μόνο αυτές θεωρώ πως μπορούν να αντέξουν τα κακοφτιαγμένα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ της Ελλάδας, είπα να ξαναδοκιμάσω τη τύχη μου με μια Spalding μπάλα, αφού οι προηγούμενες δύο παλαιότερες απόπειρές μου με αυτή τη μάρκα ήταν απογοητευτικότατες. 
Σχεδιαστικά οι ασημί ραβδώσεις συμβολίζουν το ταλέντο που υπάρχει σε όλα τα Ευρωπαϊκά γήπεδα μπάσκετ. Η αντίθεση ανάμεσα στα δύο βασικά χρώματα της μπάλας, το μαύρο και το πορτοκαλί, τονίζει το γρήγορο ρυθμό που υπάρχει στους αγώνες της κορυφαίας Ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.
Η Spalding διαθέτει τρία μοντέλα, τη TF-1000 που είναι κατασκευασμένη από δέρμα και είναι ιδανική για κλειστά γήπεδα, τη TF-500 από συνθετικό δέρμα ιδανική για κλειστά αλλά και ανοιχτά γηπεδάκια και τη TF-150 από λάστιχο κατάλληλη για εξωτερικούς χώρους.
Για τη σεζόν που ξεκινά, η Euroleague Basketball μπάλα θα χρησιμοποιηθεί και στις δύο κορυφαίες διοργανώσεις μπάσκετ της Ευρώπης, την Ευρωλίγκα και το Eurocup. Εν τω μεταξύ,  στην Ελλάδα για τις αγωνιστικές περιόδους 2012-2013, 2013-2014 η Spalding θα είναι η Official Game Ball του ΕΣΑΚΕ για το πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης Ανδρών. Η μόνη διαφορά της με κείνη της Ευρωλίγκα θα είναι το σήμα του ΕΣΑΚΕ στη θέση του γνωστού "Ε" λογοτύπου.