8 Μαΐου 2013

Τα 10 κορυφαία Kobe παπούτσια

Πριν από λίγο καιρό δημιούργησα μια λίστα με τα δέκα (10) κορυφαία παπούτσια της σειράς Jordan. Αυτή τη φορά αποφάσισα να δημιουργήσω μια λίστα με τα επίσης δέκα κορυφαία παπούτσια που φέρουν την υπογραφή του Kobe Bryant.
Η καριέρα του Kobe στο NBA ξεκινάει από τη περίοδο 1996-1997, η ρούκι δηλαδή σεζόν του. Τότε είναι που υπογράφει τη συνεργασία με την Adidas για έξι χρόνια έναντι 48 εκατ. δολαρίων. Με την γερμανική εταιρεία καταφέρνει να παρουσιάσει συνολικά πέντε παπούτσια ενώ, ένα χρόνο μετά τη λήξη του συμβολαίου του υπογράφει στη Nike που τότε έψαχνε διακαώς για κάποιο μεγάλο αστέρα, μετά την οριστική αποχώρηση του Michael Jordan από το άθλημα του μπάσκετ. Με την Nike κατάφερε να παρουσιάσει οκτώ παπούτσια με την υπογραφή του, χωρίς να συγκαταλέγω ανάμεσα σε αυτά τα Huarache 2k4, Huarache 2k5 και Hyperdunk 2008. Τώρα αν με ρωτήσετε αν η Nike σκέφτεται να παρουσιάσει ακόμη ένα ή δύο το πολύ παπούτσια της σειράς Kobe σίγουρα δε το ξέρω, αφού κανείς δε γνωρίζει σε τι κατάσταση θα επιστρέψει ο παίκτης των Lakers μετά το σοβαρό τραυματισμό του αλλά και για το πόσο καιρό ακόμη θα παίξει μπάσκετ.
Η παρακάτω λίστα περιέχει τα δέκα κορυφαία Kobe και ανάμεσά τους θα εντοπίσετε μοντέλα της Nike αλλά και της Adidas. Τα παπούτσια που θα δείτε και αυτά - όπως και τα Jordan άλλωστε - τα επέλεξα στο συγκεκριμένο χρωματισμό που τα προτιμώ (και ναι τα περισσότερα από αυτά δε τα έχω)!

1. Nike Zoom Kobe VI

2. Nike Kobe 8 System

3. Adidas The Kobe

4. Adidas Kobe 8

5. Nike Zoom Kobe IV

6. Nike Zoom Kobe V

7. Nike Hyperdunk

8. Nike Kobe VII System

9. Adidas Kobe 8 II

10. Nike Zoom Kobe II