5 Σεπτεμβρίου 2017

Αναβαθμισμένο το νέο Nike LeBron XV (preview)

Σήμερα ήρθαν στη δημοσιότητα οι πρώτες ανεπίσημες αλλά πεντακάθαρες φωτογραφίες του 15ου signature παπουτσιού του ηγέτη και πιο dominant παίχτη στη μετά-Jordan εποχή, του LeBron James. Σε αντίθεση με το περσινό μοντέλο το νέο μπασκετικό του "Chosen One" έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι κιόλας να κάνεις τις πρώτες ανεπίσημες εμφανίσεις του και μάλιστα εντός αγωνιστικού χώρου. Το Nike LeBron XV θα συντροφεύσει κατά πως φαίνεται τον 4άκις MVP από την αρχή κιόλας της νέας περιόδου που χει προγραμματιστεί θα ξεκινήσει περί τα τέλη Οκτώβρη.
Οι πρώτες φωτογραφίες του 15ου LeBron παρουσιάζουν ένα μπασκετικό που κινείται στις γραμμές του περσινού μοντέλου της σειράς αλλά μάλλον "λοξοκοιτάζει" λιγάκι και προς τη μεριά-σειρά του τελευταίου MVP των Τελικών. Για πρώτη φορά στη σειρά του LBJ θα γίνει χρήση πλεκτού υλικού για τη δόμηση του άνωθεν μέρους του το οποίο σύμφωνα με τις έως τώρα ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θα ονομάζεται BattleKnit. Αν κρίνουμε απ' τις φώτος φαίνεται να πρόκειται για ένα είδος ενιαίου πλεκτού με αφρώδη εσωτερική επένδυση περιμετρικά θυμίζοντας κάτι από τη combat τεχνολογία της Nike. Κλασικού τύπου γλώσσα δεν υφίσταται και μαντεύω πως στο εν λόγω σημείο το πλεκτό θα ναι ελαστικό όπως ακριβώς και στο KD X αλλά με περισσότερο μπόι καθώς το κολάρο φτάνει περίπου στο ύψος των αστραγάλων. Για ακόμη μια φορά τα νήματα Flywire κάνουν την εμφάνισή τους σε Nike του LeBron κι έχοντας και πάλι λειτουργικό χαρακτήρα ενώ ένα περίεργο heel counter ολοκληρώνει τη κατασκευή του μινιμαλιστικού κελύφους. Η φιλοσοφία με τους Hex-Zoom Air θύλακες μας κουνάει μαντήλι μετά από τρεις συνεχόμενες εμφανίσεις και τη θέση τους παίρνουν articulated θύλακες σαν αυτούς που χουμε δει στη σειρά του KD τα τελευταία δύο χρόνια αλλά με μια σημαντική διαφορά. Απ' ότι διακρίνουμε, το παπούτσι φέρει τρεις ανεξάρτητους κι ορατούς Zoom Air θύλακες οι οποίοι είναι προσκολλημένοι σε μια λεπτή ενδιάμεση σολά που λογικά θα ναι από phylon υλικό. Αυτό το μπόλιασμα των ορατών Zoom Air με τη τεχνολογία Hex η Nike το "βάφτισε" ως BattleMax τεχνολογία. Σχεδιαστικά μου κάνει μεγάλη εντύπωση πως δεν διακρίνεται κάποιο εμφανές Nike λογότυπο ή λογότυπα κάτι που με κάνει να υποπτεύομαι πως τα swoosh θα βρίσκονται επάνω στα δερμάτινα μέρη μου κοσμούν το νέο πατούμενο του LeBron.
Το Nike LeBron XV είναι ένα ακόμη σχέδιο του κυρίου Jason Petrie και δε θα τα υπερβολικό να το αποκαλέσω ως μια high-top εκδοχή του KD 10. Η ημερομηνία κυκλοφορίας του νέου LeBron καθώς και η αρχική τιμή διάθεσής του παραμένουν άγνωστες. Εσάς πως σας φαίνεται η νέα πρόταση της Nike για τον Βασιλιά?