29 Ιουλίου 2017

Testing Under Armour Curry 3ZER0

Μετά το πατατράκ των περσινών Τελικών οι Golden State Warriors εξιλεώθηκαν φέτος κατακτώντας το πρωτάθλημα με τον πλέον επιβλητικό τρόπο. Ο Curry πρόσθεσε ένα ακόμη δαχτυλίδι πρωταθλητή στο παλμαρέ του αν και τούτη τη φορά χρειάστηκε τη βοήθεια του υπερηχητικού KD. Εκεί που απογοήτευσε το κοινό του ο Στεφανάκος ήταν στο παπούτσι που σχεδίασε για λογαριασμό του η UA όμως η εταιρεία έσπευσε να συμμαζέψει τη κατάσταση κυκλοφορώντας τον άμεσο αντικαταστάτη του, το Under Armour Curry 3ZER0 που προοριζόταν για την φετινή post season του NBA.
Συνήθως τα signature μπασκετικά παπούτσια που παρουσιάζονταν λίγο πριν την έναρξη των εκάστοτε Playoffs πλασάρονταν ως μια αναβαθμισμένη ή ποιοτικότερη εκδοχή του τελευταίου μοντέλου της σειράς και το 3ZER0 δε γινόταν να αποτελεί εξαίρεση σ' αυτόν τον άτυπο κανόνα. Ο Kort Neumann υπήρξε ο σχεδιαστής του Curry 3 και σ' αυτόν ανατέθηκε να σχεδιάσει την τρόπον τινά elite βερσιόν του παπουτσιού κάνοντάς το ελαφρύτερο και πιο απλουστευμένο εμφανισιακά. Για τη δόμηση του κελύφους του 3ZER0 δεν αξιοποιούνται οι τεχνολογίες Threadborne και Anafoam αλλά πιο παραδοσιακά συστατικά όπως mesh και φυσικά fuse. Τα πλευρικά πτερύγια από ανθρακόνημα που ήταν σήμα κατατεθέν του Curry 3 αντικαταστάθηκαν από μικρότερα TPU πλαίσια καθώς το lockdown έχει αναλάβει σχεδόν εξ' ολοκλήρου το ημι-ανεξάρτητο κολάρο στο πίσω μέρος του νέου μοντέλου το οποίο λειτουργεί σαν ενσωματωμένη επιστραγαλίδα. Από κει και πέρα τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει σε τρομερό βαθμό σε σχέση με το Curry 3 με εξαίρεση βέβαια το "κόντεμα" που χει υποστεί το heel counter που ναι μέρος της ενδιάμεσης σόλας. Η ενδιάμεση σόλα από Micro G ταυτόχρονα λειτουργεί κι ως σασί ενώ μόνο στη περιοχή της φτέρνας  έχει τοποθετηθεί μια παχιά στρώση από Charged foam υλικό. Τέλος, παρά την αντικατάσταση υλικού του torsion plate (TPU αντί ανθρακόνημα) τόσο η μορφή όσο και το μοτίβο χάραξης της εξωτερικής σόλας δεν έχουν αλλάξει στο παραμικρό. Σχετικά με τη σιλουέτα του νέου UA Curry θα έλεγα πως φέρει ένα πιο συμβατό ή πιο μπασκετικό παρουσιαστικό ιδίως το άνωθεν μέρος του ενώ από σχεδιαστικές λεπτομέρειες "κουβαλάει" ακριβώς ότι είδαμε και στο ορίτζιναλ τρίτο Curry.
Το Under Armour Curry 3ZER0 αποκαλύφθηκε λίγο πριν τα φετινά Playoffs και φορέθηκε από τον Στεφανάκο σχεδόν σε όλη διάρκεια της post season κι αυτό γιατί στους Τελικούς ο δις-MVP πρόβαρε τα νέα Curry 4 που απ' ότι φαίνεται έχουν ενθουσιάσει το sneakerhead κοινό. Για όσους δεν μπορούν να περιμένουν μέχρι να κυκλοφορήσουν τα νέα Curry και επιθυμούν κάτι από τη μαγεία του Στεφ δεν έχουν παρά να ρίξουν μια ματιά στο 3ZER0. Πριν βέβαια κάνετε οτιδήποτε δείτε τα performing βιντεάκια που σας συγκέντρωσα για να είσαστε πιο υποψιασμένοι σχετικά μ' αυτό.