20 Νοεμβρίου 2016

Testing Under Armour Curry 3

Χρονιά εξιλέωσης η φετινή για τους Golden State Warriors και ιδιαιτέρως για τον Stephen Curry μετά από μια τραυματική σειρά τελικών. Η Under Armour από τη δική της πλευρά φρόντισε να ενισχύσει τη νέα προσπάθεια του Στεφανάκου κατασκευάζοντάς του το τρίτο κατά σειρά signature μοντέλο του. Το Under Armour Curry 3 αναλαμβάνει λοιπόν να αντικαταστήσει τον απόλυτα επιτυχημένο προκάτοχό του και ίσως ένα από τα δημοφιλέστερα μπασκετικά μοντέλα στην ιστορία της εταιρείας. Το νεότερο Curry διατίθεται ήδη στην ελληνική αγορά και μάλιστα σε κάμποσους χρωματισμούς και αποτελεί την απάντηση της UA στις premium σειρές των ανταγωνιστών της.
Το Under Armour Curry 3 είναι μια συμπαγέστατη κατασκευή που λίγο πολύ περιέχει ότι είδαμε στα προηγούμενα δύο μοντέλα της σειράς με "πειραγμένες" κάπως τις αναλογίες. Το κέλυφος του είναι μια σύνθεση από δύο υλικά ή τεχνολογίες αν προτιμάτε και πιο συγκεκριμένα Threadborne για την εξωτερική πλευρά και Anafoam για την εσωτερική. Αυτό που κάπως "στραπατσάρει" την σιλουέτα του μοντέλου είναι η ενδιάμεση σόλα από Charged υλικό με την υπερυψωμένο μέρος στη βάση της φτέρνας που λειτουργεί και ως heel counter σαν άλλο σαμπουάν 2-1! Για πλευρική υποστήριξη έχουν τοποθετηθεί εκατέρωθεν των πλευρών του δύο πτερύγια από carbon fiber χωρίς βέβαια να εξαντλείται η χρήση του μονάχα εκεί. Ένα carbon plate για αντιστρεπτική προστασία έχει τοποθετηθεί ακριβώς στο μέσο της εξωτερικής σόλας η οποία εμφανίζει ένα συνηθισμένο κυματοειδές μοτίβο χάραξης. Όσοι διάβασαν προ ημερών την εκτενέστατη ανάρτησή μου σχετικά με το νεότερο Curry (πατήστε εδώ) θα θυμούνται πως έκανα λόγο για το πρώτο μπασκετικό το οποίο δε φέρει επάνω στο κύριο σώμα του το κλασικό λογότυπο UA κάτι που δείχνει ότι η εταιρεία λαμβάνει στα σοβαρά τις όποιες καλοπροαίρετες υποδείξεις από το αγοραστικό κι όχι μόνο κοινό. Ως εκ τούτου το UA έχει στριμωχτεί στη κορυφή της γλώσσας δίνοντας άπλετο χώρο στο προσωπικό λογότυπο του παίχτη (SC30) για να αναδειχθεί και να αυξήσει τη δημοτικότητά του.
Όπως αναφέρθηκε και στο πρόλογο το Under Armour Curry 3 κυκλοφορεί και στην Ελλάδα με δυνατότητα μάλιστα επιλογής ανάμεσα σε αρκετούς χρωματισμούς οι οποίοι λογικά θα πληθαίνουν όσο η σεζόν θα προχωρά. Η αρχική τιμή διάθεσης του Curry 3 του είναι ιδιαιτέρως τσιμπημένη αν σκεφτεί κανείς τις εναλλακτικές που υπάρχουν ακόμη και από τη συγκεκριμένη εταιρεία. Αν πάντως θέλετε επίμονα ένα πατούμενο του Curry για τα πόδια σας θα σας προέτρεπα να παρακολουθήσετε πρώτα τα δύο κλιπάκια που ακολουθούν ώστε να γνωρίζετε πάνω-κάτω τι σας περιμένει.