30 Σεπτεμβρίου 2016

Under Armour Curry 3 (preview)

Η μέχρι στιγμής καριέρα του Stephen Curry περιλαμβάνει ένα δαχτυλίδι πρωταθλητή NBA, δύο αγαλματίδια MVP, δύο χρυσά μετάλλια με την εθνική ομάδα των Η.Π.Α., δεκάδες ατομικά ρεκόρ ενώ είναι κι ο βασικός υπεύθυνος για τη κατάρριψη του μυθικού 72-10 των Chicago Bulls, με το 73-9 των Golden State Warriors να φαντάζει αξεπέραστο. Εκτός όλων αυτών ο μάγος των Πολεμιστών έχει καταφέρει να βάλει για τα καλά στο χάρτη των μπασκετικών παπουτσιών και την Under Armour με τη signature σειρά παπουτσιών του να γνωρίζει τεράστια απήχηση. Την αρχή την έκανε πρόπερσι το Curry 1 και τη σειρά ανέλαβε να εκτοξεύσει το δεύτερο μοντέλο της σειράς που πέρυσι ίσως να αποτέλεσε και το πιο must have μπασκετικό της σεζόν. Επόμενο βήμα για τη μόλις τριών ετών σειρά είναι φυσικά  το Curry 3 που αναμένεται να κυκλοφορήσει περί τα τέλη Οκτώβρη.
Το Under Armour Curry 3 διαφέρει σημαντικά από τους δύο προγόνους όχι μόνο εμφανισιακά αλλά και από τεχνολογικής απόψεως. Το κέλυφος του είναι μια αρκετά σύνθετη κατασκευή που η UA αποκαλεί Threadborne S* και περιλαμβάνει διάφορα υλικά με πρωταγωνιστή το woven που καλύπτει όλη την εξωτερική πλευρά αλλά και το toe box το οποίο εν συνεχεία παραχωρεί τη θέση σε neoprene (?) τύπου υλικό μια τεχνοτροπία που παραπέμπει στο UA Curry 2.5. Foam και textile mesh αποτελούν τα συστατικά του πίσω τμήματος του κελύφους που λειτουργεί ως σασί (κάτι σαν το SprintFrame της Adidas) πάνω στο οποίο - και εκατέρωθεν των πλευρών του - έχουν τοποθετηθεί δύο μικρά πτερύγια από ανθρακόνημα για επιπρόσθετη πλευρική υποστήριξη. Για αντικραδασμική προστασία έχει επιλεγεί να γίνει χρήση μιας ενδιάμεσης σόλας από Charged foam που ανυψώνεται στη περιοχή της φτέρνας λειτουργώντας ταυτόχρονα και ως heel counter, θυμίζοντας έτσι κάτι απ' το περυσινό Nike Hyperdunk 2015. Τέλος, στο Curry 3 έχει ενσωματωθεί μια εξωτερική σόλα με νέο μοτίβο χάραξης που δεν είναι κάτι άλλο παρά το κλασικό και χιλιοχρησιμοποιημένο κυματοειδές και επαναλαμβανόμενο μοτίβο, καταμεσής της οποίας βρίσκεται κι ένα μικρό κομμάτι ανθρακονήματος για τη αποφυγή δυσάρεστων υπερεκτάσεων του πέλματος. Σε ότι έχει να κάνει με τη συνολική εικόνα του παπουτσιού δε θα έλεγα πως είναι κάτι το συγκλονιστικό που σου κόβει την ανάσα, παρ' όλα όμως παρουσιάζει μια πολύ "καθαρή" εμφάνιση λόγω της απουσίας του λογοτύπου της UA από το κυρίως σώμα του παπουτσιού. Ακόμη και το μεγεθυμένο "SC30" που έχει χαραχτεί πάνω στο εξόγκωμα της ενδιάμεσης σόλας μαζί με το γνωστό μότο του παίχτη καταφέρνουν να μη "αναστατώσουν" το κατά γενική ομολογία spaceboot look του Curry 3.
Σύμφωνα με τα τελευταία νέα, το Under Armour Curry 3 έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει κατά το τέλος Οκτώβρη και λίγες μέρες μετά το ξεκίνημα της νέας αγωνιστικής περιόδου στο NBA. Αυτό που δεν είναι ακόμη εξακριβωμένο είναι η ακριβής τιμή πώλησής του καθώς πολλά site αναφέρουν ως αρχική τιμή τα 150 δολάρια ενώ άλλα μιλούν για 140 $. Όπως και να χει πάντως, εμείς που βρισκόμαστε στην Ελλάδα θα κάνουμε λίγο παραπάνω υπομονή μέχρι να το δούμε να διατίθεται στα καταστήματά μας. Ποια είναι η δική σας γνώμη για το νέο Curry?? Cop or pass??