14 Μαρτίου 2016

Under Armour Curry 2.5 (preview)

Πέραν πάσης αμφιβολίας το πιο "καυτό" όνομα (και φυσικά χέρι) αυτή τη στιγμή στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης παγκοσμίως είναι εκείνο του Stephen Curry. Ο - οσονούπω - δις MVP των Golden State Warriors βρίσκεται σε δαιμονιώδη ίσως και μυθική φόρμα, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις που ίσως οδηγήσουν την ομάδα του και στη κατάρριψη του ιστορικού ρεκόρ των Chicago Bulls του 1996 με τις 72 νίκες και τις μόλις 10 ήττες στη κανονική περίοδο. Εύλογα λοιπόν ότι φέρει το όνομα του Stephen είτε πάνω σε μια πιπίλα είτε πάνω σε ένα μπλουζάκι αυτή τη περίοδο είναι σίγουρη επιτυχία και φυσικά θα ξεπουλήσει. Και αφού ο λαός ζητά επίμονα Curry (κάτι σαν τον Μαέβιους Παχατουρίδη των Α.Μ.Α.Ν.), η Under Armour αποφάσισε τη δημιουργία μιας ενδιάμεσης έκδοσης του δεύτερου μπασκετικού μοντέλου της σειράς του Chef. 
Το Under Armour Curry 2.5, όπως διαδίδεται ότι θα ναι η κωδική ονομασία του, προορίζεται να φορεθεί από τον Steph κυρίως κατά τα τη διάρκεια των φετινών Playoffs αν και έχει ήδη εμφανιστεί σε παρκέ του NBA. Οι πρώτες φωτογραφίες που διέρρευσαν (?) στο διαδίκτυο εμφανίζουν ένα UA Curry 2 κατά το ήμισυ διαφοροποιημένο ή ανανεωμένο αν προτιμάτε. Το αντικραδασμικό σύστημα με το Charched υλικό, το shank plate αλλά και η χάραξη της εξωτερική σόλας έχουν παραμείνει ακριβώς ίδια ενώ το heel counter έχει υποστεί ένα ελαφρύ "τριμάρισμα". Φήμες πάντως αναφέρουν την ύπαρξη εσωτερικής σόλας από Micro G υλικό. Αυτό που είναι εντελώς ολοκαίνουργιο είναι το κέλυφος του παπουτσιού που και πάλι το συνθέτουν δύο διαφορετικά υλικά. Αυτή τη φορά η εξωτερική πλευρά και κατιτίς παραπάνω δείχνει να είναι από mesh υλικό με παράλληλες επιστρωμένες ραβδώσεις από PU υλικό που θυμίζουν αρκετά το Nike Zoom Kobe VII System αλλά και το Adidas T-Mac 3.5. Το εναπομείναν μέρος της εσωτερικής μεριάς συμπεριλαμβανομένης και της γλώσσας που τυλίγεται πάνω στη ράχη του πέλματος (σκεφτείτε το σαν ένα μπουρίτο) είναι από neoprene υλικό. Το λογότυπο της UA έχει πάρει τη θέση του SC στη κορυφή της γλώσσας, με το δεύτερο να περιορίζεται εμφανώς σε ένα μικρό "κάδρο" στην εξωτερική πλευρά αλλά και στη βάση της γλώσσας.
Δε γνωρίζω αν το Under Armour Curry 2.5 θα έχει την απήχηση που είχε και έχει το ορίτζιναλ Curry 2 ή αν θα γνωρίσει τη μοίρα των .5 εκδόσεων της Adidas (T-Mac και Rose). Το εικονιζόμενο μοντέλο σίγουρα δεν αγγίζει καν τις Elite εκδόσεις της Nike με τα μερικώς αναβαθμισμένα υλικά κατασκευής και πραγματικά αναρωτιέμαι ποιος ο λόγος ύπαρξης της συγκεκριμένης έκδοσης πέρα από το κέρδος. Για την ώρα ρίξτε μια ματιά στις φωτογραφίες που ακολουθούν μιας κι ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές ούτε η ημερομηνία αλλά ούτε και η τιμή διάθεσης του μοντέλου.