23 Σεπτεμβρίου 2015

Air Jordan VII (Hare)

Η Jordan Brand για τη φετινή χρονιά απ' ότι φαίνεται αποφάσισε να αποτίσει φόρο τιμής σε ένα από τα θρυλικότερα μοντέλα της πιο αναγνωρίσιμης και διαχρονικής σειράς μπασκετικών παπουτσιών όλων των εποχών. Μόνο έτσι θα μπορούσε να ερμηνεύσει κανείς τις τόσες κυκλοφορίες του Air Jordan VII (7) σε ορισμένους ορίτζιναλ χρωματισμούς του αλλά και σε νεότερους που φρεσκάρουν την εικόνα του γερόλυκου μοντέλου της Nike. Πριν από λίγο καιρό σας είχα παρουσιάσει το διάσημο Air Jordan VII "Bordeaux", ένα παπούτσι που ήταν απ' τα απωθημένα μου και επιτέλους κοσμεί πια τη συλλογή μου. Τη προσοχή μου όμως τελικά έκλεψε - έστω και κάπως αργοπορημένα - μια ακόμη έκδοση απ' το μακρινό 1992, το αξεπέραστο και άκρως καρτουνίστικο Air Jordan VII "Hare".
Το έβδομο κατά σειρά παπούτσι του Αέρινου ως γνωστόν πρωτοεμφανίστηκε το 1992 σε αρκετούς γήινους χρωματισμούς και την διασημότητά του την οφείλει κυρίως στο τηλεοπτικό διαφημιστικό της εταιρείας Wieden & Kennedy. Αυτοί αποφάσισαν στο σποτ τους να πρωταγωνιστούν ο θρύλος του παγκόσμιου μπάσκετ και ο Bugs Bunny, ο διασημότερο ήρωας κινουμένων σχεδίων. Στο σενάριο του διαφημιστικού Bugs και MJ ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν ένα μάτσο νταήδες που τελικά κατατροπώνουν. Τότε ο Bugs φόρεσε τα λευκά του "Hare Jordan" και γεννήθηκε αμέσως η ιδέα μιας έκδοσης AJ VII στα χρώματα του συμπαθέστερου κινηματογραφικού λαγού. Το λευκό είναι το πρωταγωνιστικό χρώμα και χει "συμπαραστάτες" ένα ελαφρύ γκρι χρώμα για τα μικρά πάνελ αλλά και έντονο κόκκινο σε γλώσσα, στο Jumpman λογότυπο και στις "κορυφές" της σόλας. Όμως τα σημεία που κάνουν ξεχωριστή τη συγκεκριμένη έκδοση δεν είναι άλλα απ' τη πολύχρωμη εξωτερική του σόλα (κόκκινο, πορτοκαλί, πράσινο και μαύρο) και τις κορυφές των γλωσσών του που σημειωτέον είναι μοναδικές σε κάθε ζευγάρι αλλά και διαφορετικές αναμεταξύ τους. Ευτυχώς οι γλώσσες στο δικό μου ζευγάρι έχουν κάμποσο πορτοκαλί χρώμα!!
Το Air Jordan VII "Hare" επανακυκλοφόρησε για δεύτερη φορά φέτος μετά το 2008 όπου ήταν μέλος του Countdown Pack παρέα με το Air Jordan XVI (16). Απ' τα δύο, το φετινό μοντέλο λέγεται ότι είναι εκείνο που προσεγγίζει περισσότερο την πρώτη και ορίτζιναλ έκδοση κάτι το οποίο δε μπορώ να επιβεβαιώσω για ευνόητους νομίζω λόγους. Τελικά πρέπει να διανύουμε τη Wabbit Season!
Όσοι θέλουν να ρίζουν μια ματιά και στη "Bordeaux" έκδοση ακολουθείστε το παρακάτω σύνδεσμο http://www.greeksneakcollector.blogspot.gr/2015/08/air-jordan-vii-bordeaux.html ενώ για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το Air Jordan VII κλικάρετε εδώ http://www.greeksneakcollector.blogspot.gr/2013/05/air-jordan-vii.html