14 Απριλίου 2015

Testing Nike Hyperchase

Το παπούτσι του δεύτερου βασικού διεκδικητή για το βραβείο του φετινού MVP έχει όνομα και λέγεται Nike Hyperchase. Αν και ο James Harden συνεχίζει να δείχνει - ακόμη - τη προτίμησή του στο Nike Run The One, το κατά γενική ομολογία περίεργο Hyperchase θεωρείται επισήμως το πρώτο μπασκετικό παπούτσι που σχεδίαζει η Nike αποκλειστικά για τον Μούσια. Το ιδιαίτερο αυτό μοντέλο κυκλοφόρησε λίγες μέρες πριν το φετινό All Star Game και θα έλεγα πως δε κέρδισε και τα θετικότερα σχόλια, μιας και όλοι περίμεναν κάτι ξεχωριστό για το παίχτη των Houston Rockets.
Το Nike Hyperchase αποτελεί ένα ακόμη οικονομικά προσιτό μπασκετικό της αμερικάνικης εταιρείας. Μπορεί να μην είναι επισήμως signature μοντέλο όπως το Kyrie 1, καταφέρνει όμως να φέρει και αυτό το λογότυπο ενός παίχτη που κάνει θραύση αυτή την αγωνιστική σεζόν στο NBA. Για τη κατασκευή του επάνω μέρους έχει χρησιμοποιηθεί mesh υλικό παρόμοιο με κείνο που έχει το HypeRev 2015 συν ορισμένες στρώσεις από fuse κυρίως στη μύτη του παπουτσιού. Επίσης, έχουν τοποθετηθεί ορισμένα μονάχα καλώδια Flywire τα οποία ελπίζω να έχουν κάποιο λειτουργικό σκοπό και όχι απλά να ναι για το θεαθήναι. Το αντικραδασμικό σύστημα είναι σχεδόν υποτυπώδες αφού η όποια απορροφητικότητα που διαθέτει οφείλεται κυρίως στην αποσπώμενη εσωτερική του σόλα από phylon υλικό. Το ιδιαίτερο heel counter και η χάραξη της εξωτερικής σόλας με τα επαναλαμβανόμενα μικρά εξάγωνα σχήματα προσφέρουν στο κάτοχό τους μια ικανοποιητική ευελιξία. Για το σχεδιασμό του Hyperchase ευθύνεται ο Tony Hardman και απ' ότι φαίνεται "δανείστηκε" πολλά στοιχεία και από άλλα μπασκετικά όπως η λοξή τοποθέτηση των κορδονιών που θυμίζει το Adidas Crazy 97, το swoosh που ναι ίδιο με κείνο του LeBron XI κ.ά.
Το Nike Hyperchase είναι μια αρκετά ικανοποιητική αλλά και πολύ οικονομική επιλογή για εκείνους που θέλουν οπωσδήποτε το σηματάκι swoosh στα πόδια τους. Στην Ελλάδα έχει κυκλοφορήσει εδώ και αρκετό καιρό και θα καλό θα ήταν να ρίξετε μια ματιά στο ολιγόλεπτο βίντεο που ακολουθεί και αξιολογεί το πρώτο μπασκετικό που σχεδιάστηκε για τον James Harden. Απ΄ ότι φαίνεται η μάχη στα low budget μπασκετικά έχει ήδη ξεκινήσει!