29 Ιουνίου 2014

Τα δημοφιλέστερα παπούτσια σε All Star Game (part 2)

Συνεχίζοντας το προ τριών μηνών αφιέρωμά μου σχετικά με τα δημοφιλέστερα μπασκετικά παπούτσια που έχουν εμφανιστεί ποτέ στα All Star Game μέχρι σήμερα, σειρά έχει η "πολυτιμότερη" δεκάδα. Σε αυτή υπάρχουν παπούτσια από τη Nike, την Adidas, τη Reebok και μια μεγάλη έκπληξη από μια εταιρεία που πολλοί από εσάς ίσως να μη τη θυμούνται ή και να μη τη γνωρίζουν.
Η δική μου κορυφαία δεκάδα αποτελείται - εκτός ενός - από παπούτσια που φορέθηκαν μόνο στον επίσημο αγώνα των All Star  και καλύπτουν τη χρονική περίοδο από το 1994 μέχρι και το φετινό All Star Game στη Νέα Ορλεάνη. Από τη συγκεκριμένη ομάδα μόνο τρία εξ' αυτών έχουν επανακυκλοφορήσει ενώ αναμένεται ακόμη ενός η επανακυκλοφορία μέσα στο 2014. Δε θα πω ποιο είναι αυτό!
Κάθε διόρθωση, επισήμανση ή και υπενθύμιση φυσικά και είναι αποδεκτή. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν το Courtside Countdown της κορυφαίας 10άδας μου.

10. Nike Zoom Kobe V
Το All Star Game του 2010 δε διοργανώθηκε στο γήπεδο κάποιας ομάδας του NBA αλλά στο γήπεδο των Cowboys του Ντάλας στο Τέξας. Αν και παρευρέθηκαν παραπάνω από 100.000 κόσμου τελικώς ο Kobe Bryant δεν συμμετείχε εξαιτίας ενός τραυματισμού του και όλοι εμείς δε απολαύσαμε ποτέ τα κόκκινα Kobe V να φοριούνται από τον Black Mamba.


9. Nike Zoom LeBron II
Στη δεύτερη μόλις σεζόν του στο NBA ο King θα συμμετείχε για πρώτη φορά στον επίσημο αγώνα του All Star Game. Στο Pepsi Center του Ντένβερ φόρεσε τα Nike Zoom LeBron II σε μια εντυπωσιακή γκρι απόχρωση και έκλεψε τις εντυπώσεις.



 

8. Nike Huarache 2k4
Το 53ο All Star Game διοργανώθηκε στο κοσμοπολίτικο LA. Αν και όλοι περίμενα τον νέο τοπικό ήρωα Kobe να ανακηρυχτεί MVP, τελικά το τρόπαιο κέρδισε ο πιο "παλιός" της περιοχής Shaq. Ο Kobe έκλεψε τη παράσταση με τα λευκά-μπλε Huarache 2k4 τα οποία κυκλοφόρησαν μόνο στα καταστήματα του LA και σε περιορισμένο αριθμό.



7. Air Jordan VIII
Στο All Star Game που διεξήχθη το 1993 στη Γιούτα μπορεί το βραβείο του MVP να μοιράστηκαν οι τοπικοί ήρωες Malone και Stockton όμως η ατμόσφαιρα ήταν περίεργη μιας και υπήρχαν τότε φήμες περί πρόωρης αποχώρηση του MJ απ' το άθλημα. Τελικά σκόραρε 30 πόντους και έκανε τα AJ VIII στη συγκεκριμένη χρωματική εκδοχή ένα απ' τα δύο πιο διάσημα All Star παπούτσια της σειράς του.


6. Nike LeBron XI
Το ενδέκατο παπούτσι της σειράς LeBron σίγουρα κυκλοφόρησε σε αρκετούς χρωματισμούς. Ο δεύτερος καλύτερος χρωματισμός του μετά το King's Pride, είναι εκείνος που εμφανίστηκε στο φετινό All Star Game. Είτε το γκουγκλάρετε ως Gator King είτε ως Combo XI το αποτέλεσμα που θα σας εμφανιστεί θα είναι ο λευκός-μοβ συνδυασμός του LeBron XI.


5. Dada Chrome CDubbz
Το εικονιζόμενο μπασκετικό φορέθηκε από τον Chris Webber στο All Star Game του 2002. Αν και η Dada είναι άγνωστη σε αρκετούς από εμάς, τελικά κατάφερε το "μεταλλικό" λουκ του παπουτσιού σε συνδυασμό με την περιορισμένη κυκλοφορία του (μόλις 1000 αριθμημένα αντίτυπα), να το κάνει ένα απ' τα δημοφιλέστερα μπασκετικά που εμφανίστηκαν ποτέ στο συγκεκριμένο θεσμό.


4. Adidas The Kobe
Αν τύχει ποτέ να δείτε σε κάποιο βιντεάκι του Youtube τις καλύτερες στιγμές του All Star Game 2001 που διοργανώθηκε στην Ουάσινγκτον, θα παρατηρήσετε ότι αγωνιστικά κερδίζει τις εντυπώσεις ο Air Canada όμως έξω-αγωνιστικά τα κίτρινα (Sunshine) The Kobe θα σας "χτυπήσουν" σ-το μάτι.



3. Adidas T-Mac III
Μπορεί το All Star Game του 2004 να διεξαγόταν στο Λος Άντζελες και την τιμητική του να είχαν ο Kobe με τον Shaq, όμως για του περισσότερους sneakerheads τα βλέμματα τους κόλλησαν στα λούστρινα παπούτσια του Tracy McGrady. Ο παίχτης των Orlando Magic σε μια σκέψη της στιγμής αποφάσισε να φορέσει ένα κόκκινο και ένα μπλε T-Mac III καθώς δε μπορούσε να διαλέξει μόνο ένα χρώμα.

2. Air Jordan XI
Με τον Air να έχει επιστρέψει εδώ και κάμποσο καιρό ένα πράγμα ήταν μονάχα σίγουρο, η επιστροφή του στη κορυφή. Σε μια εκπληκτική σεζόν με τους Bulls, ο Jordan φόρεσε τα διασημότερα μπασκετικά που υπήρξαν ποτέ σε λευκό χρώμα και κέρδισε τα πάντα στο All Star Game του Σαν Αντόνιο το 1995. Τα Columbia AJ XI επιστρέφουν για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2014. Ετοιμαστείτε....

1. Nike Air Maestro
Με τον MJ να έχει τερματίσει πρόωρα τη καριέρα του, ο Scottie Pippen ανέλαβε να γίνει ο επόμενος ηγέτης των Chicago Bulls. Η σεζόν για τον Ινδιάνο ήταν εκπληκτική με αποκορύφωμα την ανάδειξή του σε MVP του All Star Game που διεξήχθη στο Μιλγουόκι το 1994. Αυτά όμως που έμειναν χαραγμένα στην ιστορία ήταν τα κατακόκκινα Maestro που φόρεσε με τη μπλε στολή του, κάνοντάς τα τα διασημότερα παπούτσια σε All Star Game.



Read more »

24 Ιουνίου 2014

Adidas CrazyQuick 2 (John Wall Edition)

Το Adidas Crazyquick συγκαταλέγεται όχι μόνο ανάμεσα στα δέκα πιο επιτυχημένα και εμπορικότερα μπασκετικά της περσινής σεζόν, αλλά και στα πλέον επιτυχημένα μοντέλα της γερμανικής εταιρείας τα τελευταία τουλάχιστον δέκα χρόνια. Το παπούτσι μολονότι λάνσαρε για αρκετό χρονικό διάστημα ο John Wall, τελικώς προτιμήθηκε και από παίχτες διαφορετικούς βεληνεκούς όπως πχ ο Tim Duncan των San Antonio Spurs που τα φόρεσε ακόμη και στους φετινούς τελικούς του NBA. Η Adidas θέλοντας να δημιουργήσει μια σειρά ανάλογη του Hyperdunk, σχεδίασε τη συνέχεια του Crazyquick με το νέο παπούτσι να έχει διατηρήσει στο γενετικό υλικό του ορισμένα μόνο από τα γονίδια του δημοφιλούς προγόνου του. Η επίσημη πρώτη του Crazyquick 2 έγινε στο φετινό All Star Game του Houston, με τους John Wall και Joakim Noah απ' την Ανατολή και τον Damien Lillard απ' τη Δύση να αναλαμβάνουν δράση για την προώθησή του.
Τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά του είναι λίγο πολύ ίδια με εκείνα του Crazyquick 1. H νέας γενιάς Puremotion χάραξη της σόλας παραμένει ακριβώς ίδια με ορισμένες μόνο μικροδιαφορές που μπορεί κάποιος να διαπιστώσει μόνο όταν τα δυο παπούτσια βρεθούν δίπλα δίπλα. Πάνω στην αρμονικά "τμηματοποιημένη" σόλα του έχει τοποθετηθεί το γνωστό πλαίσιο στήριξης SprintFrame που δεν έχει καμιά σχέση σε μέγεθος και έκταση με τα πρώτα SprintFrame (βλέπε Crazy Light). Το λάτεξ υλικό με το "ψευδώνυμο" techfit που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή του κελύφους του CQ1 αυτή τη φορά διαφοροποιήθηκε καθώς προτιμήθηκε να αξιοποιηθεί για την κατασκευή μιας "εσωτερικής κάλτσας" (inner-sleeve) για επιπλέον υποστήριξη στον αθλητή. Η τεχνολογία Sprintskin που χρησιμοποιείται για την κατασκευή του επάνω τμήματος είναι ευρέως αξιοποιήσιμο σε άλλες κατηγορίες παπουτσιών της εταιρείας και αποτελεί ουσιαστικά ένα συνθετικό δέρμα. Στο παρόν μοντέλο το συνθετικό δέρμα έχει "συνδεθεί" με mesh υλικό ώστε να επιτυγχάνεται ή μέγιστη δυνατή αναπνευσιμότητα του ποδιού. Όσον αφορά την απορρόφηση κραδασμών δεν διαπιστώνεται κάποια σημαντική βελτίωση σε σχέση με τον προκάτοχό του, πράγμα λογικό μιας και ο τομέας αυτός δεν αποτελεί το δυνατό όπλο της σειράς.
Σχετικά με το σχεδιασμό του νέου Crazyquick διαπιστώνουμε ότι δεν υφίσταται κάποιο κοινό σημείο με την πρώτη έκδοση. Εμφανέστερη όλων αλλαγή είναι η μετατόπιση των διάσημων τριών γραμμών από το μπροστινό τμήμα του μοντέλου προς τη περιοχή της φτέρνας και εκατέρωθεν των πλευρών αυτής. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε μετακίνηση του σήματος κατατεθέν της Adidas προς το πίσω και πλαϊνό μέρος ενός μοντέλου καθώς κάτι παρόμοιο συναντήσαμε για τελευταία φορά το 2012 στο Adidas Crazy Cool. Οι αρμονικά σχεδιασμένες λεπτές γραμμές που δημιουργήθηκαν για χάρη του mesh υλικού θυμίζουν λίγο τις ακανόνιστες γραμμές του Adidas Rose 4.5, με το αποτέλεσμα να δικαιώνει σαφώς το CQ2. Όμορφη σχεδιαστική πινελιά αποτελούν οι τέσσερις τετράγωνες και μεταλλικές οπές κορδονιών που έχουν τοποθετηθεί απ' τη εξωτερική πλευρά του παπουτσιού. Πάνω σε αυτές έχουν χαραχτεί τα ονόματα των παιχτών της Adidas, Wall για το μπλε χρωματισμό και Dame για τον λευκό, ενώ στην All Star έκδοχή του αυτά τα "μπιχλιμπίδια" απουσιάζουν.
Το CQ2 όπως αναφέρθηκε άλλωστε και στο ξεκίνημα της ανάρτησης παρουσιάστηκε επισήμως στο κοινό κατά της περίοδο του All Star Game στο Houston. Εμφανίστηκε ντυμένο στα μαύρα με κόκκινη σόλα και με ορισμένες πινελιές κίτρινου χρώματος στα πλαϊνά μέρη και φορέθηκε κατά τη διάρκεια του επισήμου αγώνα των All Star. Έκτοτε η έκδοση αυτή δε ξαναφορέθηκε καθώς προτιμήθηκαν από τον John Wall και τον Damien Lillard οι προσωπικές εκδόσεις του CQ2 κατάλληλα προσαρμοσμένες στα χρώματα των ομάδων τους. Εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι υπάρχει και η "κοντή" εκδοχή του συγκεκριμένου μοντέλου η οποία προτιμήθηκε μόνο από τον Jeremy Lin των Houston Rockets. Η τιμή πώλησης του δε είναι ιδιαίτερα υψηλή σε σχέση με άλλα μπασκετικά που κυκλοφορούν αυτή τη περίοδο στην αγορά. Το εικονιζόμενο μοντέλο (John Wall version) το εντόπισα μόνο σε ένα Ελληνικό ηλεκτρονικό κατάστημα και οφείλω να ομολογήσω ότι από κοντά δείχνει πολύ πιο εντυπωσιακό απ' ότι εμφανίζεται στις εικόνες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Read more »

19 Ιουνίου 2014

Air Jordan VIII (Bugs)

Ο Michael Jordan μετά τη κατάκτηση του χρυσού ολυμπιακού μεταλλίου το 1992 στη Βαρκελώνη, είχε θέσει ως επόμενό του στόχο την ολοκλήρωση του πρώτου "Three Peat" στην ιστορία των Chicago Bulls. Με τα προηγούμενα Jordan παπούτσια να έχουν γνωρίσει τεράστια αποδοχή σχεδόν από όλους τους μπασκετόφιλους και με τη Nike να αποτελεί τη νούμερο ένα αθλητική εταιρεία παγκοσμίως, το νέο παπούτσι του όφειλε να είναι ξεχωριστό. Το όγδοο Air Jordan είναι και αυτό δημιουργία του σχεδιαστή των επιτυχιών Tinker Hatfield και αποτελεί το πρώτο μοντέλο της σειράς χωρίς κάποιο διακριτικό σήμα της κατασκευάστριας εταιρείας Nike. Ο δις πρωταθλητής με τους Bulls φόρεσε το παπούτσι σε όλες τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις την περίοδο 1992-1993 και συνολικά σε τρεις διαφορετικούς χρωματισμούς.
Το AJ VIII αποτελούσε έως τότε το πιο βαρύ παπούτσι της σειράς, γεγονός όμως που δικαιολογείται αν αποφασίσει κάποιος να καταμετρήσει τα τεχνολογικά καλούδια που διαθέτει. Το μοντέλο περιέχει δύο ξεχωριστές αερόσολες (μπροστά και φτέρνα) που προσφέρουν μια ικανοποιητική απορρόφηση των κραδασμών. Το σημείο υπεροχής του παπουτσιού είναι τα κρατήματα που διαθέτει καθώς ο συνδυασμός του αρκετά ψηλού κολάρου με το γκρι heel counter και των δύο διασταυρώμενων στραπ που ξεκινούν από το έμπροσθεν μέρος και "καταλήγουν" στη βάση του heel counter, προσφέρουν ένα απίστευτο "κλείδωμα" του πέλματος που δεν το βρίσκει κανείς σε σημερινά μπασκετικά. Το inner sleeve που υπήρχε στο προηγούμενο μοντέλο της σειράς διατηρήθηκε και βελτιώθηκε κατά κάποιο τρόπο καθώς η ελαστική αυτή κάλτσα παρουσιάζεται πιο "αφράτη". Τα πλαϊνά πλαστικά στηρίγματα εκατέρωθεν των πλευρών καθώς και το shank plate που χωρίζει τη βάση της φτέρνας αυξάνουν το βαθμό σταθερότητας του μοντέλου. Τέλος, το επάνω μέρος του παπουτσιού είναι κατασκευασμένο από αρκετά ποιοτικό δέρμα ενώ η χάραξη της εξωτερικής σόλας έχει διατηρηθεί σχεδόν ίδια με κείνη του AJ VII.
Αν και με τη πρώτη ματιά το παπούτσι δε σε "κερδίζει", εντούτοις διαθέτει κάποιες ενδιαφέρουσες σχεδιαστικές ιδέες που τα κάνουν ξεχωριστό. Κυρίαρχο σχεδιαστικό στοιχείο αποτελούν τα δύο "αυτιά λαγού" τα οποία αν παρατηρήσουμε προσεκτικά όταν είναι δεμένα σχηματίζουν νοητά τον αριθμό οκτώ, κωδικό αριθμό του συγκεκριμένου μοντέλου Air. Επόμενο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό γνώρισμα του AJ VIII αποτελούν τα σχέδια γκραφίτι τόσο στα πλαϊνά πάνελ του παπουτσιού όσο και στο περίεργο πλαστικό shank plate που έχει ενσωματωθεί. Η απουσία έστω και κάποιου μικρού και διακριτικού swoosh είναι ολοφάνερη και επετεύχθη μετά από καιρό συζητήσεων του ίδιου του σχεδιαστή με την κατασκευάστρια εταιρεία καθώς το σήμα Jumpman που αξιοποιείται από το AJ III και έπειτα, θεωρείτο -και όχι άδικα- αρκετά αναγνωρίσιμο στο να "σταθεί" από μόνο του στην αγορά.
Η λευκή έκδοση που αποκαλείται και έκδοση "Bugs Bunny" είναι αυτή που εμφανίστηκε πρώτη και είναι αυτή με τη οποία ο MJ έπαιξε όλους τους αγώνες της κανονικής περιόδου 1992-1993. Στο All Star Game του Orlando ο παίχτης εμφανίστηκε φορώντας την νέα έκδοση "Aqua", ένας συνδυασμός  μαύρου nubuck με μπλε γκραφίτι, ενώ στα Play Οff που ακολούθησαν ο MJ προτίμησε την ολόμαυρη εκδοχή με τα γκραφίτι από τον "Bugs", μιας και το AJ VIII έπρεπε να προσαρμοστεί στην εμμονή των Ταύρων να φορούν μαύρα παπούτσια κατά τη διάρκεια της Post Season. Το Air Jordan VIII δεν έτυχε ανάλογης επιτυχίας όπως οι πρόγονοί του ενώ έχει κυκλοφορήσει και σε νεότερους χρωματισμούς αλλά και σε "κοντές" εκδοχές του.



Read more »

16 Ιουνίου 2014

Τα σημαντικότερα μοντέλα για το 2014 (part 2)

Με τα περισσότερα εθνικά πρωταθλήματα στην Ευρώπη να οδεύουν προς τη λήξη τους και τη σεζόν στο NBA να ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες, θα περίμενε κανείς τις εταιρείες αθλητικών ειδών που ασχολούνται με την πορτοκαλί θεά να κάνουν κάποιο είδους καλοκαιρινό "διάλειμμα" αλλά κατά πως φαίνεται κάτι τέτοιο δε συμβαίνει πραγματικά. Αντιθέτως, ξεκινά γι' αυτές η περίοδος δημιουργίας και παρουσίασης των μπασκετικών παπουτσιών που θα πατήσουν στα παρκέ την επόμενη αγωνιστική περίοδο.
Αρκετοί από εσάς θα θυμάστε ότι στις αρχές του 2014 δημιούργησα μια προσωπική λίστα με έντεκα μπασκετικά παπούτσια που αναμένονταν να κυκλοφορήσουν κατά το πρώτο 6μηνο του έτους. Με τον Ιούνιο να ολοκληρώνεται σε λίγο καιρό, αποφάσισα να δημιουργήσω μια ακόμη λίστα με εκείνα τα μπασκετικά που αναμένονται να κλέψουν τη παράσταση στο υπόλοιπο μισό του έτους. Έχω συμπεριλάβει και αυτή τη φορά συνολικά έντεκα μοντέλα μερικά εκ των οποίων είναι ρετρό επανεκδόσεις ενώ τα υπόλοιπα είναι νέες κυκλοφορίες.
Είναι σημαντικό να αναφέρω πως η λίστα αποτελείται από προσωπικές επιλογές και δημιουργήθηκε με βάση τις ημερομηνίες κυκλοφορίας που έχουν ανακοινωθεί απ΄ τις εταιρείες.

Air Jordan XX9

Air Jordan XI

Air Jordan VI

Adidas Rose 5

Adidas Crazylight 4 Boost

 Adidas KB8 II 

Nike Hyperdunk 2014

Nike Kobe 9 Elite Low

Nike Air Max Penny 1 Red

Reebook Blast

Under Armour Anatomix Spawn 2



Read more »

13 Ιουνίου 2014

Adidas Rose 5 (preview & update)

Αν και μετράμε μόνο μερικές μέρες από τότε που μπήκε το 2014, οι αθλητικές εταιρείες ήδη έχουν σχεδιάσει ή βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης των νέων προϊόντων τους. Απ' ότι φαίνεται στην Adidas η λαϊκή παροιμία "των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν" τους βρίσκει απόλυτα σύμφωνους καθώς διέρρευσαν κιόλας οι πρώτες εικόνες του πέμπτου μοντέλου Rose.
Η Adidas θα ενσωματώσει για πρώτη φορά σε ένα μπασκετικό της παπούτσι της τη νέα τεχνολογία Boost και αυτό θα κάνει το Rose 5 αμέσως ξεχωριστό. Στις φωτογραφίες διακρίνουμε νέο σασί για το Sprintframe και ποιοτικότερα  υλικά όσο αφορά το Sprintweb στο επάνω μέρος. Επίσης, παρατηρούμε ότι το λογότυπο Rose μεταφέρεται στο πίσω μέρος αντί των τριών κλασικών γραμμών της Adidas που "μεταναστεύουν" προς γλώσσα μεριά. Επιτέλους κάτι πραγματικά ξεχωριστό από την Adidas.
Για νεότερες πληροφορίες θα φροντίσω να ενημερώσω την παρούσα ανάρτηση το συντομότερο δυνατό.
update Προσφάτως παρουσιάστηκαν νέες και πιο ευκρινείς εικόνες του πολυαναμενόμενου Adidas Rose 5. Σε αυτές μπορεί να διακρίνει κανείς το αφρώδες υλικό Boost κατά μήκος όλης της σόλας καθώς και την ενίσχυση που έχει δεχτεί με το πλαστικό χιαστί shank plate. Ο Derrick Rose το έχει ήδη φορέσει κατά τη διάρκεια προπονήσεων κατά το ξεκίνημα των φετινών Play Off της ομάδος του. Το μόνο που αναμένουμε είναι η ημερομηνίας κυκλοφορίας του καθώς και η τιμής πώλησης που λογικά θα είναι λίγο τσιμπημένη. 

 
Read more »

10 Ιουνίου 2014

Testing Air Jordan Super.Fly 2 PO

Η Jordan Brand αναβάθμισε και φέτος τα μπασκετικά παπούτσια όλων των αθλητών της που θα συμμετείχαν στα Playoffs ακόμη και αυτών που τελικά δε τα κατάφεραν να μπουν στις δύο προνομιούχες οκτάδες (βλέπε Carmelo Anthony). Το Air Jordan Superfly 2 συντρόφευε για όλη τη διάρκεια της φετινής αγωνιστικής περιόδου τον Blake Griffin των Los Angeles Clippers και ήρθε η ώρα και αυτού να υποστεί το αναπόφευκτο update. Η PO έκδοση όπως "βαφτίστηκε" θα αποτελούσε αναπόσπαστο στοιχείο του ηγέτη της πιο πολυσυζητημένης ομάδας του NBA το τελευταίο διάστημα, για εξωαγωνιστικούς όμως λόγους.
Το παπούτσι τεχνολογικά δεν διαφέρει καθόλου απ' την ορίτζιναλ εκδοχή του, όμως οι μετατροπές που έχει υποστεί το κέλυφος του παπουτσιού είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς. Ουσιαστικά το επάνω μέρος έχει επανασχεδιαστεί και έχουν αξιοποιηθεί αρκετά υλικά σε διαφορετικές βέβαια αναλογίες, δέρμα (ή απομίμηση του) περιμετρικά των οπών που διέρχονται τα κορδόνια, εξωτερικό πλαστικό heel cap για επιπλέον υποστήριξη, fuse υλικό που καλύπτει το υπόλοιπο μέρος κατασκευής και σε μικρότερη έκταση σε σχέση με την og έκδοση και φυσικά τα πασίγνωστα καλώδια Flywire. Η χάραξη της εξωτερικής σόλας όπως και η τεχνολογία Flight Plate διατηρήθηκαν ίδιες μιας και η "μίξη" τους έχει ήδη κριθεί ως απολύτως επιτυχημένη.
Τα παπούτσια κυκλοφορούν στην Ελλάδα εδώ και κάμποσο καιρό και η τιμή διάθεσής τους κινείται μέσα σε λογικά για την εποχή επίπεδα. Ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω βίντεο και αποφασίστε αν το νέο Superfly αξίζει τα λεφτά του ή όχι ή θα επιμείνετε στη προηγούμενη εκδοχή του που ήδη βρίσκεται σε πολλά outlet καταστήματα της μαμάς εταιρείας.
Read more »

4 Ιουνίου 2014

Nike LeBron X Elite (Total Grimson)

Η απόφαση της Nike πριν από μερικά χρόνια να επανασχεδιάζει ορισμένα μπασκετικά της παπούτσια καταμεσής της αγωνιστικής περιόδου κρίνεται εν μέρει απολύτως επιτυχημένη και δικαιολογημένη. Το εν μέρει που διατύπωσα απορρέει από την αδικαιολόγητη - σε πολλές περιπτώσεις -  αύξηση της τιμής πώλησης χωρίς κάποια σημαντική βελτίωση του υπάρχοντος μοντέλου της. Οι Elite εκδόσεις αφορούν κατά βάση τα εκάστοτε παπούτσια των Kobe, LeBron και Durant τα οποία εφοδιάζονται με κατάλληλα "όπλα" πριν οι συγκεκριμένοι αθλητές ριχτούν στη μάχη των Playoffs.
Κατά τη προσωπική μου άποψη η πιο πετυχημένη έως τώρα Elite έκδοση είναι το LeBron X το οποίο και προτίμησε ο παίχτης των Miami Heat καθ' όλη τη διάρκεια των περσινών Playoffs καθώς και σε ορισμένους αγώνες της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Το "αναβαθμισμένο" LeBron X διατήρησε το σχεδιασμό και τη φιγούρα του βασικού μοντέλου έχοντας υποστεί βέβαια ορισμένες επιβεβλημένες τροποποιήσεις. Κυριότερη κι εμφανέστερη τροποποίηση όλων είναι η προσθήκη ανθρακονήματος (carbon fiber) εκατέρωθεν των πλευρών του αστραγάλου ώστε να υπάρχει καλύτερο "κράτημα" του ποδιού μέσα στο παπούτσι και αυτό μπορώ να σας το πω με βεβαιότητα. Τα δύο ασύμμετρα κομμάτια carbon κυριολεκτικά "σφίγγουν" τη βάση του ποδιού σας σε σημείο που καταντάει κάπως ενοχλητικό. Από κει και πέρα χρησιμοποιείτε και πάλι fuse υλικό για τη κατασκευή του επάνω τμήματος ενώ ίδια παρέμεινε κι η αντικραδασμική του τεχνολογία.
Το Elite LeBron X παρουσιάστηκε αρχικά στο κοινό σε τρεις έντονους χρωματισμούς, μπλε, πράσινο και πορτοκαλί ενώ η λευκή έκδοση που φόρεσε ο "Βασιλιάς" ήταν αυτή με την μεγαλύερη επιτυχία. Όσον αφορά την τελική εικόνα του παπουτσιού, σίγουρα αυτή είναι γοητευτικότερη από τη βασική έκδοση όμως επ ουδενί δε δικαιολογείται η εξωφρενική αύξηση της αρχικής του τιμής. Το εικονιζόμενο παπούτσι το βρήκα σε outlet κατάστημα και μόλις στο 25% της αρχικής του τιμής! Όχι και άσχημα αν και θα το ήθελα σε μισό με ένα νούμερο μεγαλύτερο σε μέγεθος! Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το 10 LeBron δεν έχετε παρά να ανατρέξτε σε παλαιότερη ανάρτηση μου τσεκάροντας το παρακάτω σύνδεσμο:
Read more »