13 Απριλίου 2014

Testing Nike Kobe 9 EM

Αν πληκτρολογήσετε στο ψαχτήρι της google Nike Kobe 9 Low ή Nike Kobe 9 EM να είστε σίγουροι πως θα καταλήξετε με τα ίδια αποτελέσματα. Τώρα αν με ρωτήσετε γιατί η Nike αποφάσισε πρώτα να παρουσιάσει την Elite πριν τη βασική της έκδοση ομολογώ πως αυτό είναι κάτι το οποίο δε το γνωρίζω και πιθανολογώ πως ίσως να πρόκειται καθαρά για λόγους μάρκετινγκ. Όπως και να έχει οι εικόνες που μαρτυρούσαν ένα χαμηλό κίτρινο Kobe κατά τις αρχές της χρονιάς δε διαψεύστηκαν.
Το "κοντό" Kobe 9 δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα την έκδοση που πρωτοεμφανίστηκε, όμως είναι εμφανές ότι διαφέρουν σε ορισμένα σημεία. Η σημαντικότερη διαφορά τους είναι το εντυπωσιακό Flyknit που αντικαταστάθηκε από engineered mesh, όμοιο με εκείνο που υπήρχε στο Kobe 8. Επόμενη και όχι τόσο σημαντική διαφορά είναι τα carbon plate πτερύγια που έδωσαν τη θέση τους σε απλά πλαστικά μέρη προσαρμοσμένα πάντα στους εκάστοτε χρωματικούς συνδυασμούς του παπουτσιού. Απ' την άλλη όμως διατηρήθηκαν και αρκετά χαρακτηριστικά του Elite όπως η χάραξη της εξωτερικής σόλας, η εσωτερική lunarlon σόλα καθώς και η τεχνολογία flywire. Τέλος, να μη ξεχάσω να αναφερθώ και στη σημαντική διαφορά τιμής που έχουν οι δύο εκδόσεις.
Για εσάς που είστε σε διαδικασία επιλογής ενός νέου μπασκετικού και για όσους αμφιταλαντεύονται μεταξύ Elite και engineered mesh το παρακάτω βιντεάκι δοκιμής του "κοντού" Kobe 9 σίγουρα θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε για την επόμενή σας κίνηση. Για εκείνους που το παρουσιαζόμενο κίτρινο χρώμα θεωρείται αρκετά φανταχτερό να ενημερώσω πως αναμένονται μέσα στη χρονιά περισσότεροι χρωματισμοί του.