25 Ιουλίου 2013

Under Armour Bionic Spine

Το πρώτο μπασκετικό της Under Armour στη συλλογή μου είναι πλέον γεγονός! Αν και το μοντέλο της Under Armour που μου είχε αρχικώς κινήσει τη περιέργεια ήταν το Micro G Torch, εν τέλει αυτό που απέκτησα είναι το Bionic Spine. Το παπούτσι αυτό απ όσο γνώριζα δεν είχε προγραμματισθεί να έρθει στην Ελλάδα αλλά τελικά διαψεύστηκα! Οφείλω να ομολογήσω ότι είμαι εντυπωσιασμένος από αυτή τη νέα μου γνωριμία.
Το Bionic θα μπορούσα να πω ότι αποτελεί μια μετεξέλιξη του γνωστού και επιτυχημένου παπουτσιού τρεξίματος Spine, της Under Armour. Η εταιρεία διατήρησε ως βασικό σχεδιαστικό της στοιχείο την εξωτερική σόλα που θυμίζει ψαροκόκαλο και ενσωμάτωσε σε αυτή την αντικραδασμική τεχνολογία Micro G που αποτελεί και το σήμα κατατεθέν της UA (τεχνολογικά). Σε αυτά προσθέστε ένα στιβαρό heel cap στη φτέρνα που επεκτείνεται κάτω από το πέλμα, mesh υλικό στο επάνω μέρος με επιπλέον ενισχύσεις σε συγκεκριμένα σημεία ("μύτη", πλάγια και στις οπές των κορδονιών) και "γλώσσα" από επίσης mesh υλικό και ιδού ένα από τα πιο αξιόλογα μπασκετικά παπούτσια για τη σεζόν που μας πέρασε.
Στο σχεδιαστικό μέρος τώρα δεν έχω να προσθέσω και πάρα πολλά. Αρκετά δυναμικό σε εμφάνιση και πολύ ριζοσπαστικό στη σχεδίαση του εξαιτίας κυρίως της Spine έμπνευσης. Το μοντέλο όπως θα παρατηρήσετε και στις παρακάτω φωτογραφίες θυμίζει μερικές από τις εκδόσεις Hyperdunk της Nike εξαιτίας του heel cap του και του ψηλού και ασύμμετρου κολάρου του. Το σήμα της UA στο παρόν μοντέλο είναι μικρό και διακριτικό (σε αντίθεση με το Micro G Torch) και βρίσκεται τοποθετημένο στην εξωτερική πλευρά του παπουτσιού αλλά και επάνω στο heel cap του.
Το Bionic Spine φόρεσαν κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν αρκετοί αθλητές της εταιρείας UA όπως οι Brando Jennings, Kemba Walker και DeAndre Jordan. Το μοντέλο πρωτοπαρουσιάστηκε σε μαύρο-μπλε χρωματισμό όμως γρήγορα άρχισαν να εμφανίζονται και άλλοι συνδυασμοί. Στην Ελλάδα έστω και αργά εντόπισα δύο εκδόσεις την μπλε-πράσινη (Poison Green) και την σχεδόν ολοπράσινη, καταλήγοντας τελικά να επιλέγω τη πρώτη που δίνει μια πιο εξτρίμ εικόνα στο παπούτσι. Πριν από λίγο καιρό μάλιστα παρουσιάστηκε και η "χαμηλή" έκδοση (low top) η οποία είναι επίσης εντυπωσιακή. Εν κατακλείδι, αν και αρχικά ήμουν αρκετά επιφυλακτικός με μοντέλα της UA οφείλω να ομολογήσω ότι με εντυπωσίασε το καλό "χτίσιμο" του σε συνδυασμό με την άκρως δελεαστική τιμή διάθεσής του. Αναμένω πλέον τη συνέχεια της UA στα μπασκετικά έχοντας πια υψηλότερες προσδοκίες....!